Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Arqueologia constant a Santa Margarida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
agost 01, 2011

Arqueologia constant a Santa Margarida

Categoria: Actualitat,Catalunya,Penedès,Turisme

Jornada de portes obertes del jaciment arqueològic de Santa Margarida

La passada setmana vaig assistir a la Jornada de portes obertes del Jaciment Arqueològic de Santa Margarida de Martorell. Una activitat ja tradicional en el darrer dia de la campanya d’excavació, que aquest any compleix el seu 30è aniversari. En aquest conjunt arqueològic hi ha restes des del segle Vè fins al XIXè. S’han identificat les restes d’una església paleocristiana, un conjunt edificat i de necròpolis de la mateixa època, al qual se superposen una necròpolis, estructures d’hàbitat, sitges, etc. d’època alt medieval i medieval. Sobre l’església primitiva va ser construït un nou temple en estil romànic, de finals del segle XII.

Tot i la tendència de retallades a la cultura, aquí no sembla afectar-hi ja que no hi ha ningú que cobra. Tots són estudiants d’arqueologia que treballen totes les hores possibles del mes de juliol en el ric jaciment, molt proper on debia passar la Via Augusta i ara l’Autopista AP-7, fins i tot dormint a la masia que forma part de l’emplaçament. A destacar la novetat d’aquest any d’afegir uns plafons senyalitzadors, situant simplement uns codis qr que enllacen a les pàgines web on es pot veure l’explicació de cada àrea a les diferents èpoques. Tot un exemple que no cal grans pressupostos per avançar en les iniciatives, encara que sigui lentament… A continuació teniu fotografies de la jornada.

Technorati Tags: , , , ,


Tornar a: Arqueologia constant a Santa Margarida