Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Inici de la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
febrer 17, 2008

Inici de la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Bloc,Gelida,Penedès

Ahir a Gelida, la Penedesfera va tenir el seu punt d’inici. Si arribarà molt lluny o no es veurà amb el temps, però de ganes no en falten pels que han col.laborat en posar les bases d’aquest nou col.lectiu per tot el Penedès, les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Cal agrair a l’Unió del Casal Gelidenc per cedir la Sala de Socis per la trobada i a Vins i Caves El Cep per proporcionar-nos el seu cava Marquès de Gelida Brut Reserva Ecològic per la celebració.

Reunió constituent de la Penedesfera a Gelida 1

Malgrat que la convocatòria de la reunió es va fer extensiva als més de 100 blocaires que ja formaven part de la llista de la Penedesfera i els interessats en la promoció del Penedès, és va fer evident el que costa avui dia fomentar l’associacionisme. Més encara quan en el nostre cas els seus futurs membres mantindran principalment una relació virtual. Però la societat actual encara necessita un dia D, una hora 0, de qualsevol entitat. A més no hi ha res que pugui substituir l’intercanvi d’idees presencial, el debat cara a cara, que va enriquir i molt aquesta primera reunió. Haig d’agrair les aportacions dels representants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, encapçalats pel seu portaveu Fèlix Simon, el president de la D.O. Penedès Francesc Pascual, el diputat al Congrés Carles Campuzano, la diputada provincial de Tarragona i portaveu de CiU a Cunit Montse Carreras, el Toni Gallardo i Favà, el Josep Guillén Viñas, l’Ignasi Bas i el representant de la web lliure SantSadurni.es.

El resultat de la reunió va ser el següent:

Format de la Penedesfera

Seguint l’esperit lliure i fresc d’internet, la Penedesfera es configura com un col.lectiu informal. Més endavant i segons les circumstàncies l’associació ja farà el bolcat de la virtualitat a la paperassa oficial. La definició de la Penedesfera és la Comunitat de Blocaires de l’Anoia + Alt Penedès + Baix Penedès + Garraf.

El fet d’agregar els blocaires que tenen algun tipus de vinculació amb aquestes comarques és motiu de reconeixement suficient de la realitat penedesenca. Així doncs la comunitat vol acollir a tothom, inclòs aquells blocaires que són contraris a la formació de la Vegueria Penedès.

Espais comuns

A més de les eines existents del grup Penedesfera a Facebook, el qual incorpora un fòrum, i d’altres com el servei de promoció de notícies El Nord del Penedès, es va marcar la prioritat de crear un portal agregador de la Penedesfera i es van fer les aportacions necessàries per cobrir la compra dels dominis.

Jornades de la Penedesfera

S’acorda fer com a mínim oficialment una trobada anual de blocaires. Aquest primer any les activitats presencials a realitzar seran unes Jornades de la Penedesfera d’un dia complet pel maig-juny, a una població per determinar i a un espai que tingui Wi-Fi per a permetre el liveblogging. Les jornades aniran precedides de la presentació als mitjans de comunicació a les quatre capitals: El Vendrell, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Aquesta serà una publicitat necessària per tal de fer conèixer la Penedesfera ,a més a més de la màxima difusió a través dels blocs. Per l’any vinent el format de les jornades serà de 4 actes en ciutats diferents.

Beers & Blogs al Penedès

S’anirà ajustant la freqüència de les trobades informals de blocaires de la Penedesfera segons es vagin fent però es va decidir que la primera seria a Calafell. La primera enquesta per tal de dinamitzar el nou portal de la Penedesfera serà adaptar al Penedès el nom de les trobades relacionant el Vi i el Cava. Evidentment cadascú beurà el que li vingui de gust. Ja podeu proposar noms…

Difusió i Voluntarisme

La Penedesfera és un col.lectiu desinteressat, per tant s’anima a tots els blocaires a fer el màxim de difusió per totes les vies possibles per tal d’aconseguir la complicitat de la catosfera, societat civil, administracions públiques, patrocinadors, etc. per tal d’aconseguir els recursos per cobrir les activitats que es volen realitzar. La Penedesfera també és una associació de caràcter voluntari per tant es demana la col.laboració per tal d’assumir tasques i fomentar així la participació. En aquesta primera reunió ja vaig poder delegar les tasques de la difusió als mitjans de comunicació al Toni Gallardo. Hi ha molta a feina a fer, així que qui vulgui col.laborar és totalment benvingut.

Radiografia de la Penedesfera

Malgrat que la llista de blocaires de la Penedesfera cada dia va augmentant té algunes mancances, cal recordar que la vaig començar des de Gelida (Alt Penedès), i al final de la reunió vaig comentar algunes xifres respecte als blocs del Penedès segons aquest llistat.

  • Número de blocs enllaçats: 132
  • Categories amb més blocs: Política (72), Actualitat (18) i Literatura (15)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (57), Anoia (26), Baix Penedès (21), Garraf(14), fora del Penedès (14)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (21), Igualada (18), El Vendrell (11), Vilanova i la Geltrú (9), Gelida (17), Sant Sadurní d’Anoia (8), Sant Pere de Riudebitlles (4) i Albinyana (4)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (69), bloc.cat (14), wordpress.org (9), wordpress.com (5)
  • Idioma: Català (117) i Castellà (15)
Penedesfera

A continuació, a banda del que es pugui trobar a Technorati i Google, aniré deixant enllaços a reaccions rellevants que he trobat a la xarxa sobre l’inici de la Penedesfera. Si coneixeu cap més interessant d’afegir, em deixeu un comentari i l’inclouré.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Inici de la Penedesfera