Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Proximitat a la Cavalcada de Reis en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
gener 08, 2012

Proximitat a la Cavalcada de Reis

Categoria: Actualitat,Catalunya,Penedès,Records de viatge,Web 2.0

Cavalcada de Reis a Subirats (50)

La Cavalcada de Reis és un esdeveniment massiu per al mateix temps singular. Pràcticament a la mateixa hora, durant la tarda de la vigila de la festivitat dels Reis d’Orient, se celebra a tots els municipis. N’hi ha alguns que fins i tot tenen més d’un seguici reial pels seus carrers. El municipi de Subirats, format per una quinzena de pobles, celebra tres cavalcades de Reis Mags, amb centre a Ordal, Sant Pau d’Ordal i Lavern. La de Sant Pau d’Ordal passa per Can Rovira, Can Rossell (amb parlament al Centre Recreatiu de Can Rossell), Cantallops i El Pago. Finalitza a Sant Pau d’Ordal aturant-se a l’Ajuntament de Subirats, per un parlament des del Balcó de la Casa de la Vila. Aquest és el text del parlament:


Bona nit nens i nenes de Sant Pau d’Ordal, municipi de Subirats Capital de la Vinya!

El viatge ha sigut llarg, però finalment hem arribat. Venim de molt lluny i molt carregats, tot i que no tant com altres anys. Com sabeu el món està passant per un moment complicat, però per aquest motiu creiem necessari somriure i compartir, ara més que mai.

Tant hagueu donat la carta a un dels nostres patges o l’hagueu enviat per correu, ens han arribat totes. Les hem llegit molt atentament i encara que, algunes són molt llargues, hem intentat carregar bé la carrossa per poder complir gran part dels vostres desitjos. Malgrat que també hem fet encabir-hi un saquet de carbó.

No heu d’oblidar que hi ha moltes persones al món i hi ha d’haver regals per a tothom. Sigueu solidaris, compartiu-los i valoreu-los. Recordeu que teniu molta sort d’haver nascut en aquesta part del món, perquè el més important ja ho tenim.

És molt important cuidar el planeta; els papers i els plàstics de les joguines s’han de classificar correctament, també cal dosificar l’aigua, apagar els llums quan no siguin necessaris i utilitzar el transport públic encara que s’hagi encarit.

Cuideu molt els amics i la família. L’amistat és molt important, perquè quan menys us ho penseu més necessitareu els vostres amics i amigues. Amb ells i elles compartireu els moments bons i us recolzaran en els dolents. No us capfiqueu massa en els problemes, perquè tal com venen se’n van, tard o d’hora, tampoc us entesteu a fer plans i gaudiu de la vida.

I per acabar, sobretot, sobretot aneu a dormir d’hora i deixeu-nos alguna coseta per recuperar les energies i poder continuar el nostre camí. Porteu-vos bé, que nosaltres treballem tot l’any vigilant-vos.

Bona nit, salut, pau, amor i alegria!

Tot finalitza amb l’entrega de regals als nens al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal. Si hagués de valorar què és més important d’aquest actes, si la vistositat de les carrosses o la il.lusió generada de la canalla per la proximitat als Reis, sens dubte prioritzaria aquesta possibilitat que generen les celebracions de petit format. A continuació teniu una mostra de fotografies d’aquesta cavalcada de Subirats –algunes són molt subjectives… – i un vídeo del parlament reial i les emocions dels nens, i dels seus pares també, recollint els regals directament de Ses Majestats els Reis d’Orient.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Proximitat a la Cavalcada de Reis