Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Salut cantaires, caramelles i caramellaires en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
maig 13, 2012

Salut cantaires, caramelles i caramellaires

Categoria: Catalunya,Gelida,Penedès

L'Armand Beneyto signant el seu llibre "Caramelles i Caramellaires"

Ahir es va presentar a Gelida el llibre “Caramelles i Caramellaires, Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat i Baix Camp”, amb una destacada assistència de públic tot i la forta calor d’aquests dies. El llibre ha estat editat conjuntament per l’Institut d’Estudis Penedesencs i Òmnium Cultural de l’Alt Penedès, amb el suport d’Agrinova i la Fundació Mútua Catalana. El volum, il.lustrat per l’artista vilafranquí Josep Ruiz Oliva i prologat pel president Artur Mas, analitza la tradició de les caramelles, els seus orígens i passat històric i proposa una passejada pels diversos aspectes d’aquestes celebracions arreu de Catalunya. Fa especial èmfasi en el fet caramellaire al Penedès i específicament a Vilafranca del Penedès, una capital que compta amb un segle i mig de tradició en aquest àmbit. Finalment l’obra aplega una amplíssima informació sobre les primeres 25 Trobades de Cors de Caramelles celebrades entre els anys 1980 i 2004, amb la indicació de les formacions corals que han participat en cada una d’elles i les peces que s’han interpretat. L’obra compta igualment amb una àmplia documentació fotogràfica d’aquestes trobades inclou encara l’afegit de molts aspectes complementaris a l’entorn d’aquestes celebracions. L’autor del llibre és l’Armand Beneyto i Albero, un inquiet vilafranquí conegut per participar al programa de TV3 Casal Rock però que també té una reconeguda trajectòria d’activista cultural. Al final de l’acte vam actuar la Coral Intimitat, amb 115 anys d’història, tot interpretant algunes peces, entre elles l’himne d’aquestes trobades “Salut cantaires”. Us deixo el vídeo d’aquesta cançó i us recomano fer-vos amb un exemplar tot posant-vos en contacte amb l’IEP.

"Salut cantaires" per la Coral Intimitat

"Salut cantaires" per l'Agrupació Coral Intimitat a la presentació a Gelida del llibre "Caramelles i caramellarires", el 12-5-12

Posted by Montse Catalán Malet on diumenge, 13 / maig / 2012

Technorati Tags: , , , , , , , ,


Tornar a: Salut cantaires, caramelles i caramellaires