Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar El desafiament de Gaztelugatxe en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 05, 2008

El desafiament de Gaztelugatxe

Categoria: Records de viatge

L’antic monestir de San Juan de Gaztelugatxe, prop de Bermeo a la costa biscaïna, exemplifica la dita ‘voler és poder’. Quin coratge devien tenir els constructors d’aquesta església, tot desafiant la costa atlàntica més salvatge.

A punt de pujar

Desprès de l’esforç de pujar un munt d’escales, 237 esglaons i amb només l’ample pel pas d’una persona, et trobes una petita ermita al punt més alt de l’illot. La típica tradició d’aquest indret és tocar tres cops la campana. Després de la pujada no t’hi pots negar.

Escales des d'alt de San Juan de Gaztelugatxe

L’interior és ple d’exvots, maquetes de vaixells, penjats pels mariners al sostre de la capella en agraïment per haver superat mil i una adversitats. Ara bé, els pecadors que per feina i necessitat han perdut la vida a la mar també tenen el seu lloc amb múltiples inscripcions.

Exterior església

En aquest espai, desprotegit del vent i de les onades que trenquen violentament a les roques, et preguntes quantes persones van arribar a deixar la seva ànima per mantenir viu aquest lloc inhabitable.

San Juan de Gaztelugatxe

Technorati Tags: , , , , , ,


Tornar a: El desafiament de Gaztelugatxe