Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar El vot útil en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 07, 2008

El vot útil

Categoria: Actualitat,Espanya

No milito a cap partit i això m’ha permès sempre analitzar amb independència personal quina opció votar a les eleccions. Pel proper 9 de Març se’ns demana un vot útil a Madrid i sens dubte l’exerciré.

D’entrada elimino l’abstenció i aniré a votar. Hi han moltes raons però la primera és per respecte als meus pares que durant molt de temps se’ls va negar aquest dret fonamental. No he deixat mai de votar i si per feina tenia un impediment ho he fet per correu.

Tampoc votaré en blanc o nul. Si bé l’acció és legítima i democràtica, i fins i tot serveix com a toc d’atenció al sistema, no és un vot útil. Ningú se’l pot atribuir i a ningú li pots passar comptes en acabar la legislatura.

Finalment tenim tot un ventall d’opcions polítiques que es presenten. Les que han tingut representació anteriorment són les úniques que li pots demanar resultats. També són les que tenen més possibilitats d’obtenir novament diputats, per tant són les que representen el vot útil.

Des dels mitjans de comunicació se’ns diu que el vot útil és per a decidir qui vols que guanyi les eleccions i només tenen possibilitats dos partits.

Zapatero - ChacónRajoy - Nadal

Crec que el sistema necessita un canvi profund. No pot ser que puguis autoritzar pagar els impostos des del mòbil o la TDT i només et demanin el teu vot cada quatre anys. La societat de l’informació i del coneixement permet un grau de democratització de les institucions molt més alt de l’actual. En aquest sentit subscric plenament la petició que es fa des de la Carta oberta al futur President.

Ara bé, diumenge s’ha de votar. Malgrat que per definició aquest sistema, pendent de reforma, no permet una identificació al 100% amb els arguments de cap partit, has de triar el teu vot útil. Ja dic que s’han de canviar moltes coses però sense participar-hi no és possible. El meu vot serà per a Esquerra. La seva acció i el seu programa són els més afins als meus plantejaments. A continuació o aquí pots veure algunes de les raons per les què votaré a Esquerra Republicana de Catalunya.

Vull afegir que, encara que no milito a cap partit, sí que col.laboro amb el grup municipal d’Esquerra a Gelida. Per la mateixa raó trobo més coincidències en el seu projecte que als de la resta pel futur de la vila, encara que la política municipal és una altra història…

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: El vot útil