Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar El Güifi lliure en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 17, 2008

El Güifi lliure

Categoria: Actualitat,Catalunya,Web 2.0

Les noves tecnologies sempre han tingut fama que feien disminuir la sociabilitat de les persones. A poc a poc els estudis han anant treien aquesta falsa etiqueta per demostrar tot el contrari, que simplement és una forma de comunicació totalment nova i diferent a les anteriors. Internet és el màxim exponent d’aquesta facilitat per crear xarxa però no és l’únic vehicle.

Primer van ser els radioafeccionats mitjançant les ones hertzianes que buscaven enllaços des de la localitat fins a la globalitat del planeta. Després van arribar els ordinadors i les primitives BBS, principalment sobre la línia telefònica, que ja permetien l’asincronia i superaven el punt a punt com a única forma de comunicació. Els fòrums van ser l’invent més destacat d’aquella època. La popularització d’internet ha estat una autèntica revolució en els darrers deu anys, però no deixa de ser una millora i racionalització progressiva de les primeres intranets sumada al continu increment de la potència dels ordinadors i de l’amplada de banda. La Web 2.0 ha acabat de donar una volta de rosca més a la xarxa en democratitzar-la i obrint els hàbits de comunicació a internet.

Sant Feliu On Line: Guifi.net - Xarxa oberta de debò

A la societat de l’informació i del coneixement l’accés a la banda ampla és un dret no respectat. Si ajuntem aquesta situació a les continues millores de potència i disminució del cost dels equips de comunicació per ones, i la filosofia col.laborativa i oberta que impera entre els usuaris obtenim el naixement de les xarxes lliures Wi-Fi. A Catalunya tenim la xarxa oberta Wi-Fi més gran del món, Guifi.net, amb prop de 3.000 nodes. El seu creixement és tal que recentment ha rebut el Premi Nacional de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya.

No cal confondre l’iniciativa creada per l’osonenc Ramon Roca amb el ‘Movimiento FON‘ de l’emprenedor hispano-argentí Martín Varsavsky. La diferència principal és que un cop està en funcionament un node de Guifi.net, aquest no pot cobrar en cap cas per compartir el senyal. FON sí que cobra als que no són membres per l’accés a internet, però el seu model de negoci no es basa en aquest servei, sinó que li serveix de promoció per tal d’emprendre projectes de “fonificació” de poblacions i recintes amb la financiació de les institucions.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: El Güifi lliure