Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar +2222 facebookaires volem el FACEBOOK EN CATALÀ! en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 20, 2008

+2222 facebookaires volem el FACEBOOK EN CATALÀ!

Categoria: Actualitat,Catalunya,Web 2.0

La Causa FACEBOOK EN CATALÀ!, en només 15 dies, ha doblat el número d’adherits i segueix augmentat a unes 100 noves adhesions diàries. Pels escrits que s’han afegit al Wall (mur) de la causa es deixa notar que no només catalans reivindiquen ja la traducció al català d’aquesta xarxa.

Tenir el Facebook en el idioma propi pot semblar tot una “necessitat”. Així segons el número de membres podíem tenir una estadística informal de la força de cada llengua a la xarxa. Però les causes que tenim amb més membres:

No hi ha cap causa pel facebook en alemany – encara que ja el tenen traduit – ni tampoc per l’italià o el portuguès . A la vista d’aquestes dades es despren que la reivindicació a l’idioma propi té una explicació més complicada que només el prestigi de la llengua. Cal tenir en compte que Causes no és una aplicació del perfil estándar de Facebook i s’ha d’afegir expresament. També que les diferents plataformes de xarxes socials a internet no tenen la mateixa penetració a tots els països. Turquia sembla ser un dels països amb més usuaris de Facebook gràcies a que s’ha difós per l’entorn universitari. A més a més, un logo més o menys encertat, la descripció de la causa o la xarxa d’amics de l’usuari que l’inicia té molt a veure. L’adscripció o no a la causa també té un component de reafirmació cultural. La demanda del Facebook en francès es fa des del Quebec… És tot un cas d’estudi pels sociòlegs.

Aprofitant que l’aplicació Causes permet ara sumar adhesions des de MySpace les he traslladat a aquesta xarxa i he decidit crear dues causes noves a més a més de ‘FACEBOOK EN CATALÀ!’ i ‘Vegueria Penedès: Per una vegueria pròpia!’. Són ‘Silence Olympics in China’ i ‘Administración ¡Ponte el difusor también!’.

Silence Olympics in China
Administración ¡Ponte el difusor también!

Les he fetes en anglès i en castellà per tenir causes en diferents idiomes. També he buscat que tinguessin missions i posicionaments que no existíssin anteriorment i potser m’han sortit un pel utòpiques. A veure com els hi va.

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: +2222 facebookaires volem el FACEBOOK EN CATALÀ!