Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar +1.000 blocaires als 5 anys de la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
febrer 17, 2013

+1.000 blocaires als 5 anys de la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Gelida,Penedès,Web 2.0

+1000 blocaires a la Penedesfera

Al cinqué aniversari de la seva creació la Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, ha superat els 1.000 blocaires agregats. Tot i la diversificació d’eines TIC, amb un augment continu d’usuaris a aplicacions de comunicació a internet com Twitter i Facebook que incideix en l’actualització i la creació de nous blocs, la xarxa penedesfèrica continua augmentant. Així també els twittaires de la Penedesfera superen de llarg els dos milers. Coincidint amb els 5 anys de la reunió constituent a Gelida, llavors naixent com un col.lectiu informal i ara secció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Institut d’Estudis Penedesencs, se segueix amb el mateix objectiu de facilitar la visibilitat de les idees i opinions ciutadanes gràcies a la xarxa. Aquestes xifres continua fent de la Penedesfera el col.lectiu de blocaires més nombrós de Catalunya i també una de les plataformes TIC més actives, amb més de 150.000 apunts importats pel portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès. Destaca respecte la darrera actualització l’augment de blocs en la categoria de pagesia, vins i caves, així com l’increment de blocaires al Baix Penedès i els escrits en català que suposen gairebé el 80% del total entre la desena de llengües presents. L’estadística actual de blocaires és la següent:

  • Número de blocs enllaçats: 1.001
  • Categories amb més blocs: Política (224), Actualitat (169), Blocs d’entitats (161), Literatura (95), Educació (91), Pintura, Fotografia, Vídeo i Cinema (82), Pagesia, vins i caves (56)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (378), Baix Penedès (205), Garraf (200), Anoia (186) i fora del Penedès (32)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (161), Vilanova i la Geltrú (152), Igualada (98), El Vendrell (79), Gelida (75), Calafell (50), Sitges (41), Sant Sadurní d’Anoia (35), Sant Pere de Ribes (27), Subirats (25), Cubelles (17) i La Llacuna (13)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (587), wordpress.org (81), wordpress.com (80) i bloc.cat (29)
  • Idiomes: Català (791), Castellà (187), Anglès (12), Esperanto (4), Francès (3), Suec (2), Gallec (1), Holandès (1) i Portuguès (1)

Després de 5 anys d’iniciar el llistat de blocs i blocaires del Penedès, i juntament amb el protagonisme creixent dels twittaires de la Penedesfera i una pàgina al Facebook, els reptes de la comunitat continua amb la divulgació de la societat de la informació i del coneixement. La iniciativa de la Samarreta Solidària “El Penedès”, la qual es continua venent en una acció que no té final, és una bona mostra d’aquest objectiu. En aquest temps ja s’han celebrat més d’una desena de trobades Vins&Blogs i ja es preparen les 6es Jornades de la Penedesfera, les quals se celebraran aquest any al Baix Penedès i properament s’anunciarà el lloc, la data i la temàtica de la propera edició, per la qual és oberta la participació i la col.laboració tot adreçant-se a l’e-mail de la Penedesfera.

Technorati Tags: , , , , , , , ,


Tornar a: +1.000 blocaires als 5 anys de la Penedesfera