Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Iraq ja no està de moda en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 30, 2008

Iraq ja no està de moda

Categoria: Actualitat,Catalunya,Espanya,Gelida

Ahir vaig tenir una prova sobre el terreny que el conflicte d’Iraq, malgrat que se’n parli a la televisió, ja no mobilitza ni molt menys les masses de fa 5 anys.

Tots els grups polítics de l’Ajuntament de Gelida van convocar una concentració a les 6 de la tarda a la Plaça de la Vila, moment que es llegiria un manifest contra la guerra d’Iraq i de passada condemnant l’ocupació israelí de Palestina. L’assistència no va arribar a la cinquantena de persones. D’acord que a la mateixa hora a la població, poc més de 6.000 habitants, començava un partit de lliga de Futbol Sala i inauguraven un restaurant. També que la convocatòria es va organitzar tard, els actes de repulsa van ser celebrats fa 15 dies coincidint amb l’aniversari de l’inici de la guerra, i tampoc no es va publicitar gaire. Però la qüestió és que a aquest acte que convocava el consistori municipal no hi eren tots els regidors i hi faltava el mateix alcalde, detalls que reflexen aquesta minsa mobilització.

NOCTURAMA FOTOBLOG: Carrer de Paradis. No a la guerra.

Les manifestacions de fa 5 anys queden lluny en el temps i en l’assistència. Van ser massives a les grans ciutats europees. Vaig ser a la de Barcelona, amb més d’un milió de manifestants, tant multitudinària que fins i tot van anomenar la ciutat ‘Capital Mundial de la Pau‘. Hi havia tanta gent que amb prou feines vam poder baixar per la Rambla Catalunya paral.lelament al recorregut principal pel Passeig de Gràcia. Tot això després d’haver arribat en metro i sortir varies parades anteriors de la més propera a l’inici. Van haver-hi moltes persones que no van poder sortir a la superfície i van haver de fer la concentració a les mateixes estacions. Però no només les manifestacions van ser nombroses, sinó també les demostracions en tots els àmbits de la societat. També vaig poder col.laborar aquí en ser gerent del CFA Granollers Fènix, a banda de l’adhesió de l’entitat, el primer equip va lluir el logotip del No a La Guerra, tot un fet singular en tractar-se d’un club de Futbol Americà i que van recollir els diaris.

El Mundo Deportivo 25-3-03: El CONFLICTO DE IRAK, Un 'no' en Granollers

A les passades eleccions va tornar a sortir el fantasma del recolzament a la Guerra d’Iraq. A la vista de la reacció en aquest aniversari sembla però que definitivament ha passat al calaix de conflictes massa llunyans per mobilitzar-nos. Evidentment a tots els que no som estadounidencs.

Technorati Tags: , , , , , , , ,


Tornar a: Iraq ja no està de moda