Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Les 6es Jornades de la Penedesfera a Calafell han apropat a internet el món mariner i pescador tradicional en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
maig 27, 2013

Les 6es Jornades de la Penedesfera a Calafell han apropat a internet el món mariner i pescador tradicional

Categoria: Actualitat,Catalunya,Penedès,Turisme,Web 2.0

6es Jornades de la Penedesfera - 2n dia (51)

Del 24 al 26 de maig s’han celebrat a Calafell les 6es Jornades de la Penedesfera, coincidint amb la XII Fira del Mar. Dins l’esdeveniment es va realitzar la primera trobada que es celebrava al Penedès d’aficionats a fer fotografies mitjançant l’aplicació mòbil instagram. L’objectiu va ser doncs apropar a internet i les xarxes socials el món mariner i pescador tradicional. La primera “instameet” del Penedès, va significar l’inici d’una nova comunitat d’usuaris de la fotografia mòbil a les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Aquesta va tenir el seu inici dissabte a la platja de la Confraria de Pescadors de Calafell, amb el singular bateig de la barca “Carlos Barral”, ja popularment coneguda com “La Barrala”. Les instantànies difoses a internet recollien també les demostracions d’oficis antics, així com les diverses activitats de tot el cap de setmana realitzades per les entitats del municipi directament vinculades al fascinant món del mar, per tal de gaudir-ne fotografiant i pujant les imatges captades a les xarxes socials. Els mateixos usuaris van ser els que van fer de jurat del rally fotogràfic, ja que les 6 fotos amb el hashtag o etiqueta #Penedesfera que al final de l’esdeveniment van tenir més “likes” o “m’agrada” a instagram van ser premiades amb diversos productes i serveis turístics de Calafell i són mostrades al web http://www.penedesfera.cat.

6es Jornades de la Penedesfera - 1r dia (15)

El dia abans, divendres, tot va començar amb un Vins&Blogs a la Destil·leria del Patí Català Calafell amb el maridatge dels vins del Penedès Sicus (Bonastre) i Cosmic (Serra del Montmell) amb formatges del món a càrrec de Xerigots. En el mateix emplaçament, diumenge, l’Unió de Productors i Cuiners del Baix Penedès Terra i Taula va rebre el maridatge virtual de l’eina El Teu Sommelier de Vidirecte.cat amb la presentació dins un tast gastronòmic dels principals productes del camp de la Costa Daurada, que va tenir l’estrena inclosa de nous productes de l’associació com el Formatge de Garrofa, únic i nou a Catalunya, mostrant la innovació iniciada a la gastronomia del Baix Penedès.

6es Jornades de la Penedesfera - 3r dia (5)

L’organització de l’esdeveniment ha estat a càrrec de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, que recentment ha superat els 1.000 membres i és secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). En aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Patí Català de Calafell Mar Mític Mar Lúdic i del Patronat de Turisme de Calafell com a organitzador de la Fira del Mar, així com de l’Entitat Fotogràfica de Calafell i Comarca Enfoca i la Fundació puntCat en la trobada instagramer. Seguint el caràcter rotatori de la trobada i després de les edicions realitzades anteriorment ja a les quatre comarques de l’àmbit de la Penedesfera –2008 a l’Alt Penedès (Gelida), 2009 al Baix Penedès (El Vendrell), 2010 al Garraf (Vilanova i la Geltrú), 2011 a l’Anoia (Igualada) i 2012 a l’Alt Penedès (Vilobí del Penedès)– al 2014 serà la nova seu una població del Garraf i aproximadament a les mateixes dates de celebració que les anteriors edicions, fet que es debatrà a la xarxa i serà comunicat oportunament.

Penedesfera

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Les 6es Jornades de la Penedesfera a Calafell han apropat a internet el món mariner i pescador tradicional