Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Eleccions a la UOC en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
abril 11, 2008

Eleccions a la UOC

Categoria: Actualitat,Catalunya,Penedès,UOC,Web 2.0

Arriben les eleccions a l’Universitat Oberta de Catalunya i he decidit presentar-me candidat a la comissió d’estudis i de seu. Sóc totalment partidari de la màxima participació fent servir internet i les noves tecnologies per una nova democràcia electrònica, però l’abstenció entre els estudiants d’aquesta universitat ha estat sempre per sobre del 90%.

Universitat Oberta de Catalunya

És un problema seriós. Penso que la principal causa del desinterès és la manca de publicitat d’aquest instrument de participació. Un banner temporal al campus virtual no és suficient, s’ha de ser més introsiu en aquest cas i enviar e-mails a la bústia personal informant sobre com participar, amb força freqüència. A més a més jo no m’assabento mai de que fan les comissions d’estudis i de seu. Només quan hi ha eleccions sé que existeixen. Sembla un trasllat mimètic de la percepció de la política parlamentària per la majoria dels ciutadans.

Urna virtual UOCD’altra banda mai m’han demanat el meu vot per cap acció, sí l’opinió mitjançant enquestes, ni a la seu ni als estudis. Si una universitat virtual fa una còpia del procediment tradicional de participació no anem en la direcció correcta. Hauria d’aprofitar el mateix concepte de l’e-learning que aplica amb èxit per a que fos una democràcia directa i participativa en els òrgans rectors. Si la gent no vota és perquè no veu que serveixi per a res, així de simple. La urna és virtual però aquí acaba tot. La resta de processos de decisió no estan virtualitzats, no es practica l’e-government.

Després d’aquest plantejament general, les meves propostes concretes per millorar els estudis d’Economia i Empresa així com la seu de la UOC a l’Alt Penedès passen per una banda en anivellar les matèries d’Anglès i Francès. Tothom es queixa que Francès és molt més exigent. També caldria millorar la qualitat de les pràctiques. Tanmateix crec que els fòrums de la UOC i l’operativitat de les comissions s’haurien d’obrir fora del Campus Virtual i aprofitar-se del coneixement col.lectiu. La xarxa social Facebook pot ser un bon suport. La dinàmica dels blocs pot ajudar en aquest sentit també.

Participació

S’ha d’evitar al màxim anar als centres de suports. Fa unes setmanes vaig anar al Centre de Suport de la UOC a l’Alt Penedès a recollir un títol que tenia pendent. És a la mateixa seu del Centre de Tecnologies de la Informació i la Comunicació Vilafranca Virtual de Vilafranca del Penedès i l’oficina té varies responsabilitats, entre elles ser punt de suport de la UOC. Vaig tenir molta mala sort doncs era dijous, la única tarda on no hi és la responsable de la UOC. Passava pel costat i en veure que era obert vaig entrar però no vaig poder recollir la documentació. Crec que s’han de millorar aquests detalls i si el centre és obert ha d’estar també operatiu el centre de suport.

Aquest apunt ha estat enllaçat a la meva candidatura del Campus Virtual per tant si tens qualsevol suggerència la pots deixar en un comentari. Ja aniré explicant per aquí com hi ha anat tot plegat.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: Eleccions a la UOC