Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Robert Capa al Penedès i al web en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
abril 17, 2008

Robert Capa al Penedès i al web

Categoria: Actualitat,Catalunya,Espanya,Penedès,Turisme

Per un comentari al blog que m’ha deixat el Carles Querol, comissari de l’exposició, m’assabento que el reportatge del Robert Capa al Penedès del 15 de gener de 1939, ja té un web a internet. RobertCapaPenedes.com arriba més d’un any després que la mostra veies la llum però encara que només sigui per premiar aquest extraordinari treball d’investigació ens hem de felicitar.

Ningú m’ha ajudat a trobar l’emplaçament on es va prendre l’imatge que vaig mostrar a Capa, on vas fer aquesta foto? Ja arribarà. En aquell apunt parlava de les possibilitats perdudes de no fer un web coincident amb l’exposició i que la fes perdurar en el temps com a continuació de la feina feta. Doncs ja la tenim aquí.

El disseny gràfic és molt indicat i no és una simple trasllat del catàleg en paper de l’exposició. És troba en català, castellà i anglès, fet que potencia la difusió del treball a la xarxa. Això sí, vull aprofitar per fer unes suggerències. Tal com ja vaig comentar a la carta, publicada a El 3 de Vuit i a La Fura el web ha de permetre ajudar a la identificació del paisatge i de les persones que apareixen a les fotografies, per tant estaria molt bé que tant les imatges com la resta de l’informació admetessin comentaris. Seria a l’estil d’un bloc i no és complicat d’implementar. Aquesta interactivitat i aportació de continguts dels usuaris pot enriquir el treball, com també pot fer-ho el debat sobre la memòria de la guerra civil si s’obre un fòrum al mateix web.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: Robert Capa al Penedès i al web