Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Nit de la Vegueria Penedès en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
abril 19, 2008

Nit de la Vegueria Penedès

Categoria: Actualitat,Gelida,Penedès

La projecció del vídeo “El Penedès, un clam” ja passades les dues de la matinada va ser el punt final de la Nit de la Vegueria organitzada amb èxit per la Plataforma per una Vegueria Pròpia. Un esdeveniment executat amb la màxima seriositat des de l’Acte Acadèmic, amb el Auditori Caixa Penedès Fòrum Berger Balaguer ple, fins al Sopar Solidari al Casal Societat “La Principal”, amb 501 persones representant bona part del teixit social penedesenc però no pas la seva totalitat.

Ahir va ser un punt d’inflexió per la Plataforma per la Vegueria Pròpia, no només pel compliment de la data límit per la creació de l’àmbit funcional del Penedès a càrrec del govern de la Generalitat de Catalunya, sinó per la millora de recursos que haurà suposat el mig miler de menús veguerials a 50 EUR realitzat per l’Escola d’Hosteleria de l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges. Ho han tingut difícil per rebre subvencions i aquesta aportació li permet marcar-se la conquesta de les consciències metropolitanes. Ho té difícil, però també ho té difícil al Penedès. Cada vegada hi ha més suports, però el temps passa i un nou pla general metropolità ha estat aprovat sense comptar amb la vegueria.

Sopar Solidari Nit de la Vegueria

A l’acte acadèmic es va parlar molt sobre l’interès o no per a l’administració de la creació de la vuitena vegueria, però no es va parlar tant que es pot fer des de la col.lectivitat social o fins i tot de la individualitat per assolir l’objectiu marcat. La vegueria administrativa és tant important com la vegueria social, i aquesta depèn de nosaltres mateixos per aconseguir-la. Només cal pensar en les quatre comarques per qualsevol acció a emprendre. Té importància que això ho faci un partit polític però també que ho plantegi el més humil dels clubs esportius, centres educatius, societats culturals, etc. Crec que aquesta és la millor manera de fer créixer la pertinença a la vegueria. No només que el territori a través dels ajuntaments ho demanin, sinó també el món social, i especialment la nova societat civil que s’articula a través d’internet.

Declaració del 18 d'abril de 2008 Jornada de reivindicació de la Vegueria Penedès

Dels nombrosos parlaments que va haver-hi durant la nit, a banda del portaveu de la plataforma Fèlix Simon, destaco el del Miquel Carrillo, President regional d’Esquerra al Penedès, tot assumint plenament el seu nou rol parlamentari doncs avui mateix deixa de ser regidor de l’Ajuntament de Gelida. Ho va dir ben clar. L’únic obstacle per assolir la Vegueria Penedès és el PSC, i va anunciar que si dilluns no hi ha l’àmbit funcional ERC recolzarà un projecte de llei per a que sigui el Parlament qui obligui al govern a crear-ho. Amb el congrés tant proper i la polèmica de l’aigua ben present no és fàcil plantejar-se un nou enfrontament al sí del govern. L’oposició del PSC no és la mateixa de fa tres anys, quan va començar la reivindicació de la vegueria pròpia. Estic segur que si la direcció del partit deixés als seus seguidors llibertat de posicionament respecte la Vegueria Penedès ja la tindríem aquí, però malgrat que el 89% de la població representada als ajuntaments hagi votat a favor de la moció pro vegueria ara per ara els socialistes representen a la majoria política de la societat penedesenca. La vegueria no podrà ser sense el seu consens.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: Nit de la Vegueria Penedès