Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La inèrcia de l’abocament de terres al Penedès en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
abril 27, 2008

La inèrcia de l’abocament de terres al Penedès

Categoria: Actualitat,Gelida,Penedès

Què tindran municipis com Gelida, Subirats i El Pla del Penedès que són els principals receptors d’abocaments de terres legals i il.legals de les obres de l’AVE, el port, el metro i l’aeroport, provinents de l’Àrea Metropolitana?

No sentim parlar d’altres municipis propers a Barcelona que tinguin aquests “problemes”. Serà que fan millor els controls pertinents o potser ja no els hi queda espai agrari on abocar aquestes terres?

Abocament de terres a Can Mata

Tot va començar a l’estiu, després de les eleccions municipals del maig i de la constitució dels nous governs municipals. Dels municipis afectats només l’Alcalde de Subirats va denunciar l’abús.

Camió sobre el pont després d'haver descarregat a Can Mata

La dimensió de l’abocament ha estat colossal. La freqüència dels camions descarregant dia i nit per tal d’acabar l’AVE abans de les eleccions del 9 de març posava en perill fins i tot la seguretat del trànsit, tal com ha passat entre Gelida i Sant Llorenç.

Aquesta és una carretera comarcal per la qual en molts trams no poden passar dos camions al mateix temps en cada sentit. El pont antic sobre el riu Anoia amb només un vial va patir desperfectes de consideració. Després de l’arribada del TGV a Barcelona i amb la campanya electoral propera va disminuir sensiblement el trasllat de terres.

Primer forat venint de la deixalleria 2

Ara, ja passades les eleccions generals, la Generalitat desperta i comença a tancar abocadors il.legals després de nombroses denúncies. Malgrat tot algun mitjà només dona la culpa als propietaris de les terres. Així alguns alcaldes afectats es defensen que no han rebut notificacions en els seus registres o que les seves inspeccions “oculars” no veuen res dolent sota terra… Evidentment aquests favors a la capital seran compensats, i un altre cop serà quan vinguin eleccions que veurem la recompensa en forma de nous serveis urbans que assimilen el Penedès a una barriada metropolitana més. Però que passarà amb aquell espai que ha quedat contaminat i per tant inútil per a conrear? No us preocupeu, des de l’administració faran el gran favor de requalificar-ho com a zona industrial i la inèrcia de la transformació sòcio-econòmica seguirà endavant.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: La inèrcia de l’abocament de terres al Penedès