Hamburguesa o Potatge
Avui he anat al Tast de cuina medieval que organitzava per tercer any l’Associació d’Amics del Castell de Gelida. Els dos anys anteriors com a “tastador” i aquesta vegada col.laborant a l’organització. No cal dir que l’activitat ha tornat a agradar moltíssim. Es van vendre els 200 tiquets previstos dies abans i en aquesta edició s’introduïa l’animació d’uns cavallers medievals, amb número de lluita inclosa.
Dos dies abans però, vaig pujar al peu del castell a fer un tast de cuina actual. Fa poc havien obert el típic bar per anar a sopar amb colla. Fumetes a fora, cigarretes a dins. Música en anglès, cartes en castellà i servei en català. El preu, el mateix que el del tast medieval, 15 euros. Per 12 euros tens el típic menú de cervesa, sandwich d’hamburguesa i crep i has d’afegir 3 euros extra que costarà treure’t el fum de tabac a la roba. Calia comparar-ho amb el menú medieval amb plats tant temptadors en català antic com el ‘Qui parla con sa deu ffer cebada o porada ab let’ o un Potatge de janet de pollastre amb peres i codonys.
La distància entre el bar que hi ha al peu del Castell i la plaça del Pedrò és d’uns centenars de metres, però la veritable distància la dona els centenars d’anys d’una cuina i l’altra.
Technorati Tags: castell, cuina, Gelida, medieval, Penedès, Tast
Tornar a: Hamburguesa o Potatge
Web Social