Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar SantSadurni.es incopora el domini.eu amb motiu del dia d’Europa i Internet 2008 en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
maig 14, 2008

SantSadurni.es incopora el domini.eu amb motiu del dia d’Europa i Internet 2008

Categoria: Penedès,Web 2.0

Comparto una notícia que m’han fet arribar els responsables del portal de Sant Sadurní d’Anoia www.santsadurní.es:

SantSadurni.es, la web lliure i NO oficial de Sant Sadurní d’Anoia i rodalies vol informar que coincidint amb el Día d’Europa i el Dia d’internet, que es celebra cada any el dia 9 i 18 de Maig respectivament, ara també és visible a la xarxa sota el domini .eu i es posiciona com a Portal pioner a en fer servir aquesta  extensió d’internet comunitaria dins la comarca a més a més de les .es, .cat i el format multilingüe amb accent de www.santsadurní.es que va adquirir a finals de l’any passat.

El domini .eu  ajuda als registradors de la xarxa a superar les fronteres nacionals i consolidar la seva presència a internet. Es va obrir per primera vegada el 7 de desembre de 2005 a les empreses titulats de drets previs. Des de principis d’abril de 2006, el registre està obert a tots els residents de la UE i a les organitzacions amb una seu oficial a la UE. La gestió central del domini correspon a EURid, una organització independent sense ànim de lucre.

Un cop superat el primer any del domini .eu s ’han registrat més de 2,5 milions de noms convertint-se en el domini de primer nivell més popular d’Europa i el setè més popular de tot el món. Amb un augment del 17% durant els últims 15 mesos és dels dominis que més s’incrementa arreu del món. El país que més dominis .eu ha registrat ha estat Alemanya, amb més de 760.000. a Espanya aquesta xifra s’eleva fins a 53.299. En el moment més alt de petició del nou registre, durant l’abril del 2006, es van arribar a registrar 76 noms per segon.

Amb la nova incorporació del domini .eu, www.SantSadurni.es dona un nou impuls de les noves tecnologíes a la Vila, impulsant el debat i informacions locals d’una forma plural i independent, dins els seminaris d’Internet que tindràn lloc a la sala de Noves Tecnologíes de la Biblioteca Municipal amb motiu del Dia d’Internet. Els dos anys anteriors el Portal va col.laborar als actes de “Fesinternet” que organitzava la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Enhorabona als gestors del portal! A l’igual que la Penedesfera representa un nou horitzó per la visibilitat de les idees i opinions dels blocaires penedesencs, webs ciutadanes com www.santsadurní.es porten molt de temps facilitant aquesta comunicació ciutadana abans que els blocs es popularitzessin i sens dubte els hi queda molt camí per endavant.

Technorati Tags: , , , , ,


Tornar a: SantSadurni.es incopora el domini.eu amb motiu del dia d’Europa i Internet 2008