Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Aquest cap de setmana se celebren les 7es Jornades de la Penedesfera a Sitges en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
setembre 21, 2014

Aquest cap de setmana se celebren les 7es Jornades de la Penedesfera a Sitges

Categoria: Actualitat,Catalunya,Penedès,Turisme,Web 2.0

Les 7es Jornades de la @Penedesfera al #Sitges #Estiu #Cultural @CulturaPenedes @IEPenedesencs #JEPSitges14 #Penedesfera

Aquest divendres, a les 17:30 hores, es donarà inici al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges les 7es Jornades de la Penedesfera. Durant tot el cap de setmana la rellevància del patrimoni cultural i la posada en valor gràcies a les TIC i la seva aplicació en la Societat de la Informació i el Coneixement serà la temàtica de l’esdeveniment. Per aquest motiu les Jornades de la Penedesfera, que tradicionalment s’han celebrat a finals de la primavera, s’han traslladat aquest any a la tardor per tal de tenir la possibilitat d’admirar la reobertura dels museus de Sitges Cau Ferrat, Can Rocamora i Maricel. Al juny es van poder veure les obres de reforma d’aquests espais per a continuació procedir a la instal·lació del contingut museogràfic, i durant l’esdeveniment es donaran a conèixer amb diverses activitats com la 5a Instameet Penedès, trobada d’instagramers que inclou un concurs fotogràfic amb diversos premis a les millors fotografies dels referents patrimonials sitgetans que es podran visitar durant el cap de setmana. El programa de les 7es Jornades de la Penedesfera consta també d’un tast Malvasia&Blogs al capvespre del divendres a les terrasses del Palau Maricel, on al matí del dissabte se celebrarà una taula rodona amb experiències TIC de museus de l’àmbit del Penedès i de la resta de Catalunya, així com demostracions d’aplicacions mòbils i de realitat augmentada relacionades amb la temàtica. Tots els actes són gratuïts, només cal una inscripció prèvia al Portal de la Penedesfera, on és detallat tot el programa. El hashtag a twitter serà #Penedesfera #JEPSitges14. T’hi esperem!

L’esdeveniment se celebra del 26 al 28 de setembre dins les Jornades Europees del Patrimoni, amb actes arreu d’Europa. Dins d’aquest marc, les 3 millors galeries de fotos publicades a Instagram des del dia 26 a les 17:45 hores, a l’inici de la trobada al Saló d’Or i les terrasses del Palau Maricel, fins les 12 de la nit del diumenge 28 de setembre, rebran un lot de productes de malvasia de Sitges, una visita guiada als Museus de Sitges i una Ruta de la Malvasia, respectivament. Per optar als premis cal que les fotos siguin etiquetades amb els hashtags #5InstameetPenedès #Penedesfera #JEPSitges14, així com ser seguidor de @Penedesfera a aquesta aplicació mòbil, mitjà per on es comunicarà els guanyadors.

Cartell 7es Jornades de la Penedesfera: "Patrimoni TIC"

L’organització de les jornades és a càrrec de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, amb més de 1.100 membres, juntament amb el portal Cultura Penedès, formant la secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). En aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera, també s’hi comptarà en l’organització amb el Consorci del Patrimoni de Sitges, constituït per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges, i encarregat de la gestió, la conservació i la divulgació del Museu Cau Ferrat, el Museu Maricel, el Palau Maricel i el Museu Romàntic de Can Llopis, així com de les col·leccions que ens ells s’hi alberguen.

Penedesfera

Les Jornades de la Penedesfera és la trobada anual de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. L’objectiu de l’esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen bloguer, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els bloguers penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blogs, gràcies a les eines del web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col·laborativa. Les jornades estan adreçades als penedesencs, de fora d’aquest territori i a tothom que vol introduir-se en aquest mitjà de comunicació. Les Jornades Europees del Patrimoni als Museus de Sitges agafarà aquest 2014 el relleu de les seus en anteriors edicions: Fira del Mar de Calafell (2013), Vallformosa Winery Convention Center de Vilobí del Penedès (2012), Ateneu Igualadí d’Igualada (2011), Universitat UPC de Vilanova i la Geltrú (2010), Museu Vil·la Casals de Sant Salvador al Vendrell (2009) i Saló d’Espectacles de l’Unió del Casal Gelidenc de Gelida (2008).

Saló d'Or

Google Maps: Palau Maricel, Sitges

7es JORNADES DE LA PENEDESFERA: “Patrimoni TIC”
Sitges, 26 a 28 de setembre de 2014

Programa:

Divendres 26 de setembre de 2014, Saló d’Or del Palau Maricel

17:30 Inauguració de les 7es Jornades de la Penedesfera: “Patrimoni TIC”

A càrrec de:

17:45 Inici #5InstameetPenedès

Benvinguda als instagramers vinguts d’arreu i recollida d’informació sobre Sitges i les Jornades Europees del Patrimoni.

Entrega de vals de descompte en el registre de dominis de la Fundació puntCat als participants al 5è Instameet Penedès.

18:00 La Peça del Mes dels Museus de Sitges

Cap de nen, Alfred Sisquella Oriol. A càrrec d’Isidre Roset.

19:00 Les TIC als Museus de Sitges

La incorporació de les TIC en la museografia i l’ús de les xarxes socials als Museus de Sitges. Explicació de les reformes establertes als Museus de Sitges per Vinyet Panyella, Directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges (Museus de Sitges).

20:00 2n Malvasia&Blogs o 13è Vins&Blogs de la Penedesfera

Tast de Malvasia al capvespre des de les terrasses del Palau Maricel amb vistes al Mediterrani.

21:00 Fi del Malvasia&Blogs

Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

Dissabte 27 de setembre de 2014, Saló d’Or del Palau Maricel

10:00 Taula rodona: Experiències TIC en el patrimoni del Penedès

11:00 Pausa per esmorzar (inclòs per als assistents a les jornades)

Introducció a les següents demostracions a càrrec de Daniel García Peris, emprenedor al web 2.0 i professional turístic. Impulsor de la Penedesfera i membre de l’IEP.

11:30 La realitat augmentada en el patrimoni

Exposició d’experiències sobre la realitat augmentada en diferents museus i dels avantatges d’aquesta eina en la museografia. A càrrec d’Alexandra Prats de l’empresa MKT Cultural.

12:15 L’ús de les app com a guies de museus

Presentació de diferents guies de museus i itineraris patrimonials a través d’aplicacions mòbils. A càrrec d’Imma Losada de l’empresa Musguide.

13:00 Visita guiada als museus de Sitges reformats

Visita exclusiva per als participants de les jornades i de l’instameet amb la directora dels Museus de Sitges Vinyet Panyella al Cau Ferrat, el Museu de Maricel i Can Rocamora. Només hi haurà un cop a la vida per admirar aquests espais en el seu estat actual, amb les sales buides i netes just abans que s’iniciï el procés de col·locació de les obres d’art, i al mateix temps conèixer tots els detalls de l’evolució d’aquest procés.

14:30 Fi de la visita guiada als museus de Sitges reformats

Pausa per dinar

Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

Diumenge 28 de setembre de 2014

De 10 a 15 h. Visites lliures i gratuïtes pels diferents espais patrimonials de Sitges

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, els diferents museus i espais patrimonials de la vila restaran oberts. A banda del Palau Maricel, la Fundació Stämpfli, el Museu Romàntic Can Llopis i el Cementiri de Sant Sebastià, el municipi de Sitges també ofereix tot un gran llistat d’edificis i espais catalogats que convè anar descobrint tot endinsant-se pels diferents carrers de la vila. Més informació al web de Museus de Sitges.

Resta de la jornada: Participació i concurs fotogràfic #5InstameetPenedès dels espais i les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni a Sitges

00:00 Cloenda on-line de les jornades i del #5InstameetPenedès

Les 3 millors galeries de fotos publicades a Instagram abans de les 12 de la nit del diumenge rebran un lot de productes de malvasia de Sitges, una visita guiada als Museus de Sitges i una Ruta de la Malvasia, respectivament. Per optar als premis cal que les fotos siguin etiquetades amb els hashtags #5InstameetPenedès #Penedesfera #JEPSitges14, així com ser seguidor de Penedesfera a Instagram, mitjà per on es comunicarà els guanyadors.

Organitza:

Penedesfera i Cultura Penedès (secció TIC de l’IEP)

Consorci del Patrimoni de Sitges

Col·labora:

Fundació puntCAT

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Aquest cap de setmana se celebren les 7es Jornades de la Penedesfera a Sitges