Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Finca Julio Muñoz Ramonet en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
desembre 24, 2014

Finca Julio Muñoz Ramonet

Categoria: Catalunya,Records de viatge

Visitant l'antiga casa del Marqués d'Alella i de l'industrial Julio Muñoz Ramonet abans que la tanquin per obrir-la a la ciutadania

Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de visitar l’interior de la Finca Julio Muñoz Ramonet i abans Palau del Marqués d’Alella, al carrer Muntaner. Sens dubte més per l’interès que aquesta donació ha generat a l’Ajuntament de Barcelona, venint d’un industrial que va fer fortuna al franquisme, que pel seu valor històric. Ara la casa ha quedat tancada per tal d’acabar d’inventariar i resoldre l’absència d’obres d’art que se li reclama a les filles de Muñoz Ramonet. De fet al rodatge de la pel•lícula Blancaneu s’hi veien les marques a les parets on eren molts quadres, les quals ara són esborrades sota una capa de pintura recent. També caldrà veure quin ús per a la ciutadania se li podrà donar a un espai amb un destí tant singular. Us recomano veure el documental que va fer TV3 fa uns mesos. Val a dir que la casa no és pas buida, però els mobles i la majoria d’objectes tenen un valor in situ per entendre tota una època de la burgesia barcelonina de mitjans del segle XX i els seus gustos decoratius. El jardí dissenyat per Forestier, també responsable de l’enjardinament de la muntanya de Montjuïc per l’Exposició Universal del 1929, en un barri amb poques zones verdes, restarà obert a partir de la propera primavera. A continuació en teniu unes fotografies.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: Finca Julio Muñoz Ramonet