Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Organitzacions virtuals ciutadanes en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juny 07, 2008

Organitzacions virtuals ciutadanes

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Gelida,Penedès,Web 2.0

Diuen que els ciutadans d’avui ja no creuen en el voluntarisme i l’associacionisme. Els ponents de la taula rodona “Organitzacions virtuals ciutadanes” a les Jornades de la Penedesfera s’encarregaran de desmentir-ho amb molts bons arguments.

La ciutadania virtual està creixent gràcies a les noves tecnologies i a les Jornades de la Penedesfera que es celebraran a Gelida el proper 13 i 14 de juny tindrem exemples de les diferents variants d’aquest associacionisme estructurat gràcies a internet, que no només segueix interessos personals sinó també veïnals, geogràfics i culturals.

La xarxa wi-fi oberta més gran del món, guifi.net, tindrà al Ramon Roca i al Joan Llopart (Font-rubí) per explicar el seu desenvolupament i nous projectes al món i al Penedès, on un possible desplegament a Gelida pot connectar la xarxa penedesenca amb la de la resta de Catalunya. El projecte de guifi.net va ser guardonat amb el Premi Nacional de Telecomunicacions 2007 de la Generalitat de Catalunya i col.labora estretament amb l’organització de les Jornades de la Penedesfera proveint d’accés internet amb wi-fi obert i gratuït a tot l’edifici seu de l’esdeveniment. La primera experiència d’aquest tipus a la vila de Gelida.

A continuació tindrem la mostra de l’aplicació de les noves tecnologies a les institucions on la Cristina Barbacil (Les Cabanyes) de la Fundació Mas Albornà ens explicarà com han incorporat les eines de la web 2.0 per ajudar a l’integració de discapacitats i que li ha servit per ser guardonats, entre d’altres premis, amb el Segon Premi del concurs estatal de noves tecnologies ‘Proyéctate’ de l’Obra Social de Caja Madrid. Seguidament la darrera incorporació a la taula, el Manel Brinquis, cap de l’Oficina de Participació Ciutadana de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona presentarà el projecte del Portal d’entitats de la província de Barcelona.

Finalment ja entrarem amb el nexe comú de les Jornades de la Penedesfera, els diferents tipus de xarxes blocaires. L’Ismael Miñano (Igualada) de la xarxa de blocs temàtics xarxaBloc, jo mateix Daniel García Peris (Gelida) com a coordinador de les Jornades de la Penedesfera per exposar com es configura aquesta xarxa territorial de blocs i blocaires, i el Marc Vidal, blocaire més seguit en català, pare de la Catosfera i organitzador de la primera trobada de blocaires en català, acabarem per posar en situació al públic assistent que sempre estarà convidat a participar.

Moderarà l’Ismael Peña, actiu blocaire i professor dels Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), entitat amb la qual la Penedesfera coorganitza la taula. Farà una presentació similar a la publicada anteriorment en aquest apunt. Aquest col.loqui sobre les diferents iniciatives d’àmbit general i local dels ciutadans i la Societat de l’informació serà el divendres 13 de juny, tot just després de la inauguració de les Jornades de la Penedesfera a les 17:30 hores al Saló d’Espectacles de l’Unió del Casal Gelidenc de Gelida. Com tots els actes de les jornades és gratuït i no cal inscripció prèvia.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Organitzacions virtuals ciutadanes