Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Cultura blocaire al Penedès en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juny 09, 2008

Cultura blocaire al Penedès

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Gelida,Penedès

Què és cultura? Qui ho determina? És pot difondre la cultura des dels blocs? Hi ha vida després de la política a la blogosfera? Aquestes seran algunes de les preguntes que sortiran a la taula rodona “Cultura blocaire al Penedès”, moderada pel President de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, entitat coorganitzadora de l’acte dins les primeres Jornades de la Penedesfera.

La política i tot el que l’envolta és la temàtica més seguida pels blocaires del Penedès, i també de la resta de Catalunya, doncs representa pràcticament la meitat de la blocosfera. Quan es van plantejar les Jornades, i per tal d’encabir el millor possible tota la representativitat de la Penedesfera, es van estructurar en tres eixos centrals. El que més es parla, la taula “Blocs, polítics i territori”, el que no es parla, “Blocs i negocis: Una oportunitat per als empresaris del Penedès”, i la resta de temàtiques, “Cultura blocaire al Penedès”. Allà destriarem que és i que no és cultura, i com podem fer servir els blocs per difondre el coneixement.

The world through a hole / El mundo a través de un agujero per . SantiMB . (too busy) a Flickr

En tindrem representants de les diferents manifestacions culturals que trobem a la Penedesfera. No son ni millors ni pitjors que la resta de blocaires penedesfèrics però si que són suficientment interessants per, amb la contribució indispensable del públic assistent, sortir de l’entrellat. Participaran els següents blocaires:

  • Erik Wirdheim (Vilanova i la Geltrú): Tota una porta oberta al món sobre el Penedès, Catalunya i Espanya representa el bloc d’Erik Wirdheim. No només per escriure-ho en anglès, català i suec, sinó per l’explicació didàctica dels costums autòctons.
  • Joan Pinyol (Capellades) L’exemple de com hauria de ser el bloc d’un escriptor compromès amb la literatura, amb la seva obra i amb el seu país. Penedesenc pels quatre costats.
  • Rosa Soler (Olesa de Bonesvalls): L’he coneguda fa molt poc, però prou per adonar-me de l’important tasca realitzada per la mestra Rosa Soler per a, gràcies als blocs, situar a la xarxa el seu poble, la seva escola i la problemàtica de les dones.
  • Ricard Garcia (Sant Llorenç d’Hortons – Sant Sadurní d’Anoia): Escriptor participant de la catosfera literària i creador directe de literatura des del seu bloc. Ah! També és cosí polític meu.
  • Francesc Balagué (La Llacuna): Investigador educatiu, autor de una tesi doctoral que analitzar l’ús de recursos tecnològics en la docència universitària i ho fa, com no, mitjançant un bloc.
  • Jordi Torà (Calafell): De difícil etiquetatge és defineix com a blogaire multidisciplinar. A les Jornades ens ho explicarà…
  • Guillem Carol (Subirats): El Guillem proporciona sempre punts de vista interessants de l’actualitat i sobretot ens apropa al futur del periodisme a Catalunya, tant des del punt de vista polític com esportiu.

A les 10 hores del proper dissabte 14 de juny al Saló d’Espectacles de l’Unió del Casal Gelidenc de Gelida. Abans de la taula política i del pica-pica penedesfèric.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Cultura blocaire al Penedès