Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Gelida, capital penedesfèrica en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juny 12, 2008

Gelida, capital penedesfèrica

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Gelida,Penedès,Turisme

Tot és a punt per a que demà Gelida sigui per un dia la capital del Penedès. Aquesta vila de poc més de 6.000 habitants té un potencial turístic i una vida associativa més que remarcable, però no és habitual que sigui seu d’esdeveniments com les Jornades de la Penedesfera. Serà aquest un punt d’inflexió?

Finestra Pedró

Gelida, a només 30 km de Barcelona, malgrat la seva mida és palpable la mateixa petjada de l’història que ha marcat Catalunya. Els motius són que a més de la pagesia tradicional, també va comptar des de bon principi de la revolució industrial amb varies indústries papereres i l’arribada del tren des de l’inici de l’implantació d’aquest mitjà de transport. Però sobretot per l’influència de les famílies benestants barcelonines que van construir torres d’estiueig des de finals del segle XIX, i especialment durant el segle XX, per tal de gaudir del clima fresc de muntanya i les seves fonts, a més dels equipaments de lleure típics de l’època que van atraure. El Castell de Gelida, el Funicular, l’arquitectura modernista, les fonts als boscos i per tot el terme municipal, i el paissatge del riu Anoia i la plana penedesenca amb Montserrat al fons són els atractius més importants.

Tardor a GelidaAmb bones comunicacions, l’autopista i el ferrocarril apropen Gelida a Barcelona i a la resta del Penedès, però en comptes d’aprofitar-ho per projectar el millor de si mateixa, Gelida ha vist com les darreres dècades se la volia assimilar a un model de poble que ignora el territori i té el creixement com única opció de futur. Esdeveniments com les Jornades de la Penedesfera ajudaran sens dubte a fer coneguda Gelida no tant per la quantitat de persones que hi passaran sinó per la qualitat. Quan Granollers va ser seu de les Jornades de la Catosfera, la repercussió aconseguida a internet va superar qualsevol campanya publicitària municipal tradicional. El poder comunicatiu dels blocaires ja no es pot qüestionar, ara és moment de promocionar-ho. De la manera més transparent possible, si el teu “producte” és bo triomfarà i la marca Gelida és bona, molt bona.

El Funi pujant i vista general de Gelida

Bona part de les institucions, entitats i empreses gelidenques que haurien d’estructurar-se per assolir aquest objectiu – un patronat de Comerç i Turisme? – hi col.laboren amb les Jornades de la Penedesfera: Unió del Casal Gelidenc (UCG), Ràdio Gelida, Gelida Televisió, Associació Fotogràfica Flash Gelida, Associació d’Amics del Castell de Gelida, Artesans del Paper "Cal Banchs", Tres interactiva, Associació de Comerciants i Botiguers de Gelida, Restaurant Cigró d’Or, Masia Restaurant Can Terra, Pastisseria La Confiança, Forn Marí i, com no podia ser d’una altra manera, l’Ajuntament de Gelida. Ara caldria que aquesta empenta es materialitzés en resultats, sinó és que ja ho ha fet… La inèrcia que Gelida és seu de les Jornades de la Penedesfera la fa acullir aquest cap de setmana altres esdeveniments paral.lels relacionats amb el Penedès, com la primera presentació del vídeo “El Penedès és un clam” a càrrec de la Plataforma per la Vegueria Pròpia.

Actualització del 23-10-08: Incloc l’entrevisa que em van fer a Ràdio Gelida el 7-6-08 per parlar de la Penedesfera i de les Jornades de la Penedesfera.

Technorati Tags: , , , , , , , , , ,


Tornar a: Gelida, capital penedesfèrica