Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Tempus fugit a la Col•lecció de Carrosses Fúnebres de Barcelona en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
març 30, 2015

Tempus fugit a la Col•lecció de Carrosses Fúnebres de Barcelona

Categoria: Catalunya,Penedès,Turisme

Temps fugit a la col•lecció de carrosses funebres de #Barcelona @CementirisBCN #BCN #Montjuïc #BarcelonaCultura

L’actual període de quaresma serveix també per reflexionar que el temps s’escapa i no l’hauríem de perdre’l per la brevetat de la vida. És una bona ocasió per visitar la Col•lecció de Carrosses Fúnebres de Barcelona al Cementiri de Montjuïc. Es poden veure diferents tipus de carrosses funeràries municipals que inicialment servien pel trasllat des de la ciutat vella fins al nou cementiri que es va instal•lar a la muntanya al segle XIX. Algunes de les exposades van ser protagonistes de grans enterraments a personatges claus de la història de Catalunya com Mossèn Cinto Verdaguer, Enric Prat de la Riba, Santiago Rusiñol i Francesc Macià.

Carrossa de luxe blanca per estrenar a la col•lecció de carrosses fúnebres de #Barcelona @CementirisBCN #BCN #Montjuïc #BarcelonaCultura

Les explicacions del guia ajuden a comprendre el sentit i simbologia dels objectes, com les carrosses blanques per infants i donzelles o la popular “Aranya” i l’aristocràtica “Estufa”. El conjunt fa un retrat a la perfecció de la Barcelona industrial de fa un segle, tant de la rica burgesia com del poble ras. Inclou tres vehicles a motor que es van utilitzar en diverses èpoques: L’Hispano Suïssa, l’Studebaker i el luxós americà Buick Riviera. A continuació teniu fotografies de l’exposició.

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: Tempus fugit a la Col•lecció de Carrosses Fúnebres de Barcelona