Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Esports a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juliol 02, 2008

Esports a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Gelida,Penedès

Avui començo una sèrie d’apunts per comentar i analitzar les diferents temàtiques que es parlen a la Penedesfera, tot coincidint amb la col.laboració que faré al un nou magazine de Ràdio Gelida “El meu poble” dins la nova programació d’estiu de l’emissora municipal. Serà la meva segona col.laboració amb Ràdio Gelida després de posar semàfors durant més d’un any a la tertúlia dels dissabtes.

Ràdio Gelida i Gelida

Avui també s’estrena aquest nou magazine a Ràdio Gelida presentat per Eli Huertas i Carles Gala i amb la col·laboració també de Joan Clanchet i Sandra Rossi. El podreu seguir en directe cada dimecres a partir de les 20h. a la web de Ràdio Gelida i els gelidencs també a la 107.6 de la FM. Al servei a la carta de Ràdio Gelida estarà penjat el programa gravat i d’on extreuré, com un podcast, la meva col.laboració que penjaré posteriorment a cada apunt temàtic del bloc. Al final de cada entrada deixaré la llista temàtica dels blocs de la Penedesfera de la qual he parlat i així ningú es podrà queixar que no l’enllaço. També comentaré del que es parla en aquest moment als blocs de Gelida –fem poble, no?- però sense entrar-hi a fons doncs tothom ho pot veure fàcilment clicant al marcador de Gelida al mapa de la Penedesfera. Tots els blocaires de Gelida, que jo conec, els tinc referenciats a la barra lateral del meu bloc.

El meu poble Gelida

Després de dedicar la meva faceta penedesfèrica a llistar blocs com un possés, la qual té el seu punt culminant en la magnifica eina del Portal de la Penedesfera a www.penedesfera.cat, ara vull prioritzar la qualitat sobre la quantitat. Això ja es va poder veure a l’exposició de les diferents experiències de les passades Jornades de la Penedesfera. Penso que el primer a valorar d’un bloc és la freqüència de les entrades. Un bloc abandonat, amb unes quantes entrades acumulades a l’inici i reintents de continuïtat, no mereix ser comentat aquí. Això cal diferenciar-ho dels blocs que han tingut una data de caducitat per ser un projecte, una obra o una dedicació personal finalitzada, i també d’aquells que se’ls anomena “morts” per no seguir fent apunts sense cap explicació de l’autor. Molts d’aquests tenen el seu interès, això sempre és subjectiu, de manera que intentaré ser-ho el mínim possible. També cal recordar que el contingut prioritza sobre el disseny en un bloc, però una plantilla ben estructurada i uns complements útils sempre és d’agrair i subratllar.

Penedesfera

Hi ha força varietat esportiva a la Penedesfera, al contrari dels mitjans tradicionals on el futbol és el rei, malgrat això els blocs més actualitzats parlen només d’aquest esport. Futbloc, al dia de tot el panorama futbolístic, i el blog de la prèvia, al dia de totes les novetats del FC Vilafranca. Aquest no és un bloc de l’entitat però segur que té molt més seguiment que la web oficial. Fidels a la terra qualifiquen positiu amb ‘Gran Reserva’ i negatiu amb ‘Vi picat’. Les entitats esportives són les que han trobat en el bloc un espai àgil per comunicar les seves activitats, resultats i ser punt de trobada a la xarxa d’aficionats, jugadors i directiva. Com és el cas de l’ ESPORT CICLISTA D’ÒDENA, el SBC. SITGES BOWLING CLUB i el Centre Excursionista de Sitges. També altres entitats més professionalitzades com IGUALADA HOQUEI CLUB tenen un bloc molt actiu. Allà pengen les notes de premsa però aquest estil el fa poc participatiu. Força professional sembla també RallyeRacing, bloc sobre rallys i motor d’àmbit espanyol però fet des del Penedès. Una afició esportiva també serveix per conèixer millor el territori com ho fa en mountain bike Retalls de bicicleta , muntanya i altres coses …, fent trail Traileando el Garraf y Otros Lugares o a vela A High Wind in Garraf. El bloc és un bon suport per traslladar experiències en altres mitjans com Toc d’hoquei, primer programa d’hoquei del Penedès a Ràdio Sant Sadurní, on es pot enllaçar cap al altres esports gràcies al bloc propi dels seus participants, com Sergi Sabaté – Pàgina personal. Finalment les activitats esportives amb un inici i un final molt determinat, com és el cas de l’expedició Penedès-Garraf al Tibet 2007, fan servir un bloc amb data de caducitat.

L’esport vist com a temàtica transversal a la Penedesfera té un clar protagonista la darrera setmana: la victòria d’Espanya a l’Eurocopa de Futbol. La pressió mediàtica ha estat total [Encerclat pels estereotips], dia i nit [El respecte al descans quan juga la selecció espanyola], tot introduint la component política i el perfil social dels que celebren la victòria de la selecció. Passant pel ressò de la celebració [‘Showman’ Pepe Reina], hi ha la felicitació d’un alcalde nacionalista [PODEMOS-1, RESTA DE MORTALS 0] i també la denúncia de la diferent visió en posar pantalles al carrer per veure el partit segons el color polític [La final de l’Eurocopa a la Rambla Cañas]. Un carrer que s’ha vist bolcat amb la selecció [CAMPEONS / CAMPEONES / CHAMPIONS] però que als blocs penedesfèrics s’ha respirat amb una certa incomoditat reflectida en els comentaris i en el nom d’algunes entrades [GUANYA LA NOSTRA. CATALUNYA CAMPIONA DE LA GOLDEN CUP]. Aquest èxit també ha coincidit amb altres gestes tant o més important segons l’escala de valors [Debut exitós del Futbol Mas Albornà] i també segons la comparació entre grans fites esportives [Sant Pau Gasol]. En qualsevol cas les diferències esportives entre Espanya i Catalunya tenen corda per estona [Espanya es retira de les bitlles per no competir contra Catalunya], mentrestant sortosament no tot l’esport europeu gira entorn del futbol a casa nostra [european balloon festibal].


Actualització del 23-10-08: Incloc l’emissió de l’espai a Ràdio Gelida el 2-7-08.

    Anàlisi temàtica de la Penedesfera:



    Penedesfera esportiva:

Technorati Tags: , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Esports a la Penedesfera