Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Arts a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juliol 09, 2008

Arts a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Gelida,Penedès

Avui, la secció de la Penedesfera al programa de ràdio El Meu Poble de Ràdio Gelida, anirà dedicada a les Arts, enteses com les manifestacions en els terrenys de la música, la pintura, la fotografia, el vídeo i el cinema.

Penedesfera

Al llistat de la Penedesfera no hi han gaires blocs artístics, parlem del contingut no del disseny, i la seva actualització acostuma a ser menor que en altres temàtiques. Sempre hi ha excepcions segons la rellevància de l’autor. Un dels blocs més destacats és qui sap si la tendresa, el bloc de Cesk Freixas, guanyador del premi Enderrock al millor cantautor del 2007, el seu contrapunt és el Chikiblog del Chiki-Chiki, un dels blocs amb més seguiment fins que el personatge Rodolfo Chikilicuatre, interpretat per l’actor igualadí David Fernández, va finalitzar amb l’Eurovisió. La crítica musical de tots dos a Eclèctic Sonor segur que és ben diferent. El plantejament clàssic d’un bloc personal de pintura o fotografia és mostrar els treballs personals, així la Conxi i la Laura publiquen el resultat de la seva afició, també eStHraRt amb més perspectiva. En el camp del disseny gràfic ho fan al peu de la lletra Pintor de Somnis i The Sentinel Illustrated. El llenguatge audiovisual es veu des d’una vessant educativa a Kinovisió i política a Penedès Denúncia. No podria faltar la crítica cinematogràfica que fa RIBES DEL PENEDÈS i el bloc de suport al programa de televisió Capsa de Somnis. La cultura autòctona té dos bons defensors en el Mèlich i l’Esbart Rocasagna.

Gramona Jam Sessions - Trompetista 2

L’estiu és l’època dels festivals a l’aire lliure a tot arreu. Al Penedès cada vegada se’n fan més i per tant són motiu de conversa a la Penedesfera per blocaires no estrictament “artístics”. L’esdeveniment més recent ha estat el Vijazz a Vilafranca del Penedès, el qual s’ha vist des d’una visió molt positiva [Vins i Jazz de luxe, un gran estímul pel Penedès] però també crítica [Vijazz, una bona idea que cal polir]. Va coincidir amb l’European Balloon Festival a Igualada, reflectit visualment en fotografia [EUROPEAN, DISSABTE MATÍ] i vídeo [European Balloon Festival. Igualada 2008]. Aquests dos festivals de caracter més turístic van coincidir amb un de més temàtic com és el Faraday a Vilanova i la Geltrú [FARADAY- POP ON THE BEACH – Referent de la música independent] però que igualment serveix per donar a conéixer el territori [A Arizona saben on és Catalunya (Crònica del Faraday)]. Els blocaires penedesencs també s’han dedicat a anunciar-los en el seu entorn [Comença el festival de música Concerts de Mitjanit] i al seu àmbit [El violoncel, protagonista del Festival Internacional de Música Pau Casals], encara més com una especificació de l’actualitat [Blog de concerts] i perquè són part de la seva activitat [Acampada Jove 2008, Jean Leon contribueix a la creativitat de Mas Albornà]. En cinema alguns aprofiten per donar enveja [Celebrities].


Actualització del 23-10-08: Incloc l’emissió de l’espai a Ràdio Gelida el 9-7-08.

    Anàlisi temàtica de la Penedesfera:



    Penedesfera artística:
    Música

    Pintura, Fotografia, Vídeo i Cinema

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Arts a la Penedesfera