Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La causa FACEBOOK EN CATALÀ! supera els 10.000 adherits en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juliol 15, 2008

La causa FACEBOOK EN CATALÀ! supera els 10.000 adherits

Categoria: Actualitat,Catalunya,Web 2.0

Fa més d’un mes que està disponible la llengua catalana al Facebook. En aquell moment més de 7.695 facebookaires estaven adherits a la causa que impulsava la traducció del Facebook. Semblava que la causa seria abandonada i no aconseguiria un augment destacable, però ha estat tot al contrari. En el moment d’escriure aquest apunt la causa FACEBOOK EN CATALÀ! ha superat els 10.000 membres i ha passat a ser considerada una “village” –una vila, l’aplicació causes només està en anglès– ingressant al selectiu club de les causes més importants de la primera xarxa social del món a internet.

La causa FACEBOOK EN CATALÀ! supera els 10.000 adherits

Malgrat tot, encara li queda molt per arribar a les causes amb més seguiment, com són per aturar el canvi climàtic o en suport de la prevenció del càncer, les quals són megàpolis amb uns quants milions d’adhesions. El que sí és, amb tota seguretat, la causa vinculada a Catalunya i/o al català amb més adherits. La segueixen a continuació, sense arribar als 1.500 adherits cadascuna, Catalunya i Causa independentista catalana per un estat propi (Catalan secessionist cause for an Own State).

FACEBOOK EN CATALÀ!

La consecució del Facebook en català ha estat un èxit col.lectiu per les adhesions que s’han sumat a la causa per tal que els responsables de Facebook tinguessin en compte l’idioma català, però sobretot pels voluntaris traductors, ara ja més d’un miler, i que continuen corretgin i ampliant la interfície catalana del Facebook. El dia que la xarxa social ja era disponible en català em van entrevistar a Catalunya Ràdio –em considero un adherit més a la causa però a algú li havien de fer– i la podeu sentir aquí.

Quan vaig crear la causa Facebook en català no em vaig pensar que arribaria a aquesta dimensió. Ara encara estic més sorprés per l’augment continuat i no sé quin serà el seu futur. Pels darrers missatges al mur veig que està agafant una caire molt polític. Com a administrador no he censurat ni un sol missatge, doncs penso que ha d’esdevenir el que vulguin els adherits lliurement. En tot cas cal aclarir que no hi han donacions econòmiques perquè aquest no era l’objectiu de la causa i a més a més l’aplicació només accepta organitzacions amb seu a Estats Units com a beneficiàries, les quals han rebut una bona aportació d’aquesta acció viral.

Technorati Tags: , , , , , , , , , ,


Tornar a: La causa FACEBOOK EN CATALÀ! supera els 10.000 adherits