Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar El 3cat24.cat ha publicat una foto meva sense permís en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juliol 17, 2008

El 3cat24.cat ha publicat una foto meva sense permís

Categoria: Actualitat,Catalunya,Gelida

Mirant notícies de Gelida, m’he trobat que al portal 3cat24.cat han agafat una fotografia meva que havia publicat al bloc, i compartit a flickr sota llicència Creative Commons, sense haver-m’ho preguntat a Un treballador mor en caure d’una escala mentre pintava una casa.

El 3cat24.cat ha publicat una foto meva sense permís

El 3cat24.cat és un web comercial i la llicència que tinc a flickr i al bloc no permet un ús comercial de les fotos, i en tot cas sempre s’ha de posar la font i enllaçar-la. Encara així si m’ho haguessin demanat els hagués permés publicar-la amb tota seguretat, però fot que t’ho trobis per casualitat i sense dir-res ni abans ni després de fer-ho. Segurament han fet una recerca “gelida centre” al google i han posat la primera que han trobat. No ens enganyem aquesta pràctica la fan moltes empreses però no m’ho hagués pensat mai que el portal informatiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio la portés a terme.

Circulació lliure de cotxesA més a més la foto en qüestió no te relació. La vaig fer per denunciar un aparcament provisional que havien fet al centre per les obres de peatonalització al Nadal, i que ara està totalment canviat… Bé, no del tot però aquest és un altre tema.

Algú no ha entès bé que és això de compartir continguts a la xarxa, haurien d’aprendre d’altres…

Nota d’actualització del 18-7-08: M’han contactat del 3cat24.cat per disculpar-se i han retirat la fotografia. M’han comentat que és un fet totalment aillat i que no entenen com ha passat doncs tenen un fons de fotografies propi, i si fan servir alguna externa sempre citen la font. He acceptat les disculpes i a més a més els hi he facilitat una altra fotografia meva per si la volen incorporar a la notícia. A més a més es veu el Carrer Major, lloc exacte de l’accident. També els hi he comentat que si hagués hagut l’opció de comentar la notícia, als breus no és possible, probablement no hagués publicat res al bloc i ens hauríem estalviat el rebombori. A veure si traiem alguna cosa positiva de tot això.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: El 3cat24.cat ha publicat una foto meva sense permís