Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Turisme a les vinyes en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
juliol 28, 2008

Turisme a les vinyes

Categoria: Actualitat,Penedès,Turisme

Aquest cap de setmana va finalitzar el Festival de Música a les Vinyes que es celebra cada any, i ja van sis, a Subirats, concretament a Torre Ramona. Aquesta és una de les activitats que desenvolupa el Patronat de Turisme de Subirats i que promou turísticament el municipi tot volent barrejar art i vinya, en aquesta edició jazz amb partitures clàssiques. Han estat tres sessions, jo hi vaig anar a la que tocaven uns excel.lents Llibert Fortuny i Manel Camp, on em vaig trobar el Jordi Llavina del qual m’han dit que està preparant l’assalt al món blocaire.

DUETS Llibert Fortuny

És curiós analitzar la diferent la visió, evidentment acompanyada d’una determinada voluntat política, que hi ha en aquesta banda del Penedès respecte al turisme. Per un costat tenim ens municipals que organitzen i planifiquen com són els Patronats de Turisme de Subirats i el de Sant Sadurní d’Anoia, i per l’altre la precarietat en aquesta matèria des de les poblacions de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. A Gelida tot depen de la promoció de l’entitat Associació d’Amics del Castell de Gelida -per cert, aquest dissabte fan música al Castell– i a Sant Llorenç d’Hortons es repeteix el model amb activitats puntuals com la darrera trobada gegantera. No s’ha d’encarregar exhaustius estudis per veure els resultats d’aplicar la promoció turística per a un espai similar. Només cal una cerca a internet i veure quins són els primers resultats que s’obtenen d’introduir les paraules turisme i Sant Sadurní d’Anoia, Subirats, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. El cas de Gelida és encara més singular, doncs té dos elements que els diferència totalment de tots els pobles del voltant i que a banda de no promoure’s s’estan deixant perdre a marxes forçades. Un és el Funicular, el qual a dia d’avui és ple de graffitis i aturat des de fa 6 mesos. L’altre són les fonts de Gelida. He trobat una gravació de televisió del 2001, em sembla que no s’ha emès res relacionat més recent, que he aprofitat per compartir a continuació.

Certament és una pena veure com la gran majoria d’ajuntaments és mobilitzen per treure el millor dels seus termes municipals, com la recent creació de la xarxa de municipis indians, i d’altres van en un camí oposat, deixant que la inèrcia faci la seva feina. No promoure és també una manera de planificar.

Technorati Tags: , , , , ,


Tornar a: Turisme a les vinyes