Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Economia, Tecnologia i Facebook a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
agost 06, 2008

Economia, Tecnologia i Facebook a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Gelida,Penedès

Avui al programa El Meu Poble de Ràdio Gelida parlarem d’economia i tecnologia a la Penedesfera. Aquestes són dues temàtiques amb pocs adeptes entre els blocaires del Penedès així que ho combinarem parlant de les bondats del Facebook, prenent com a exemple la Penedesfera i també la Festa Major de Gelida que ja ha començat el compte enrera.

Penedesfera

Les 10 entregues que tindrà l’anàlisi sectorial de la Penedesfera les vaig agrupar per afinitat temàtica, i l’economia és una de les que menys blocs té enllaçats al llistat de la Penedesfera. Només 3, incloent el meu bloc on en parlo de negocis a la web 2.0 s’inscriuen en aquesta categoria. L’únic que en parla, només d’economia, és un dels blocs oberts al diari VILANOVA DIGITAL [Bloc d’economia] però que porta sense actualitzar fa mesos. És una pena, però és un efecte bastant comú a les publicacions electròniques que aporten informació en aquest format. N’hi ha però d’altres blocs que sense haver-se posicionat en aquesta categoria en parlen de questions econòmiques com és el cas de DEBAT PENEDÈS. Per a la majoria de blocaires penedesfèrics l’economia és una subcategoria d’actualitat i política, les temàtiques de més seguiment, on les balances fiscals o la crisi són pedra de toc.

Respecte a la tecnologia tenim l’exemple de la perseverància de l’Oriol Rius a Oriol News Portal, el qual porta escrivint, i també fa podcast, des de fa més de 8 anys sobre linux, programació de xarxes informàtiques i similars barrejant-ho amb alguns apunts personals, a l’igual que fa el 2.0 Ricard Espelt amb el món del disseny gràfic web. La tecnologia des de la vessant ciutadana l’aporta el Bloc genèric de Ribes Internet, una plataforma de Sant Pere de Ribes que posa en comú un agregador d’enllaços, blocs i d’altres eines per facilitar compartir el coneixement entre els habitants d’aquest municipi. El punt de vista comercial dels blocs tecnològics el tenim a Applebloc, el qual informa de tota l’actualitat tecnològica de l’empresa Apple. Del seu producte més de moda, l’iPhone, en parlen força els blocaires penedesencs recentment.

a facebook addict per Abby Latif, a flickr

Deia que parlaríem del Facebook. Penso que després de la popularització dels blocs, Facebook és el fenomen més important a nivell mundial, i també català, de la comunicació a la xarxa. I no és que abans no hi haguessin xarxes socials a internet, però la facilitat d’ús i el bon disseny de l’aplicació cada vegada conquereix més usuaris a tot el món. La Penedesfera va néixer amb un grup a Facebook sota el braç del qual van sorgir els diferents esdeveniments que formaven les passades Jornades de la Penedesfera. Ara, amb motiu de la Festa Major de Gelida, la qual comença el proper 14 d’agost, hi ha un esdeveniment creat on tots els convidats poden compartir enllaços, vídeos, fotografies i missatges al seu mur. Veient que no hi havia un referent ciutadà de Gelida al Facebook, a l’igual d’altres poblacions penedesenques com Vilafranca del Penedès o Copons, m’he animat a crear el grup Gelida, amb vocació de ser punt de trobada en aquesta xarxa dels gelidencs –de tota la vida, nous i futurs– així com de qualsevol persona vinculada a la vila de Gelida. Malgrat l’èxit d’aquesta eina ja n’hi ha gent però que s’avorreix el Facebook i fins i tot fan cançons per demostrar-ho.


Actualització del 23-10-08: Incloc l’emissió de l’espai a Ràdio Gelida el 6-8-08.

    Anàlisi temàtica de la Penedesfera:



    Penedesfera econòmica i tecnològica:
    Economia

    Tecnologia

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Economia, Tecnologia i Facebook a la Penedesfera