Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar FISH! la capacitat de motivació d’un equip en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
agost 10, 2008

FISH! la capacitat de motivació d’un equip

Categoria: Actualitat,Records de viatge

Fa uns dies em van deixar un exemplar de FISH!, un famós best-seller dels anomenats llibres d’autoajuda. Concretament tracta de l’importància de crear i mantenir un entorn de treball agradable.

FISH!Els autors destaquen que un 75% del nostre temps com a adults el destinem a tasques relacionades amb la nostra feina, preparar-nos per la feina, traslladar-nos al lloc de feina, treballar, pensar en la feina i desconnectar-nos de la feina… Per tant, per què no fer de la nostra feina un lloc agradable? Tenint en compte la quantitat de temps que li dediquem a les nostres vides.

Es basen en quatre pilars bàsics –i evidents– a desenvolupar en qualsevol ocupació per millorar l’entorn laboral i, perquè no, també personal.

  1. Escollir la teva actitud, una actitud positiva davant el treball ens ajuda a afrontar les tasques d’una manera més fàcil i agradable.
  2. Jugar, si et diverteixes a la feina transmets més bona energia positiva i crees més bon ambient.
  3. Alegrar el dia als altres, compartir amb els clients i companys un bon clima de complicitat.
  4. Estar presents, no s’ha d’oblidar que tota empresa ha de satisfer les necessitats dels clients i ha de donar una resposta eficaç.

Public Market CenterPer situar i explicar aquest conceptes fan referència a un famós mercat que hi ha a Seattle anomenat Pike Place Fish Market, el mercat de peix més famós del mon. El vaig visitar durant la meva estada a Seattle al 2005, però haig de reconèixer que no el vaig entendre del tot fins que he tingut l’ocasió de llegir aquest llibre.

Pike Place Fish Co.

Al mercat hi ha una parada que tots els turistes visiten. A priori una peixateria no gaire diferent de la resta, amb l’excepció de la espectacularitat de fer volar el peix fins al mostrador i l’ambient agradable i distés dels peixaters, de manera que l’ha feta mundialment coneguda. És amb l’Space Needle el reclam turístic més important de Seattle.

Aquesta actitud positiva davant d’una obligació, feina o treball, a priori desagradable, també la podem veure a les proximitats del mercat. Hi ha una bona pila d’artistes urbans que es guanyen la vida de la forma més curiosa i amb actitud positiva, esclar.

Flautista

Technorati Tags: , , , , , ,


Tornar a: FISH! la capacitat de motivació d’un equip