Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Desert Cultural en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
novembre 18, 2007

Desert Cultural

Categoria: Actualitat,Gelida

Ahir vaig participar, crec que ja és la cinquena vegada, a la tertúlia sobre actualitat gelidenca i també general, vam donar l’opinió sobre el Por qué no te callas?, que organitza Ràdio Gelida. Vaig treure un semàfor vermell, curiós fer servir aquesta "puntuació" a una població que no en té cap, a la falta de prioritats que representa la cultura per l’actual govern de l’Ajuntament de Gelida.

Gelida 17h

Només cal referir-se als fets:

  • Des del maig, fa 6 mesos, que no hi ha cap exposició, amb excepció dels 15 dies que dura la mostra anual de fotografies de Festa Major de Flash Gelida a la Sala del Centre Cultural. Un equipament al qual se li han fet importants obres de remodelació degut al mal estat que arrossegava i que no se li vol treure l’amortització necessària.
  • S’ha deixat de fer la xerrada de l’11 de Setembre que tradicionalment tenia lloc a Gelida.
  • S’ha deixat d’organitzar el cicle Novembre Musical, el qual portava ja uns quants anys de bagatge. Curiosament un altre poble proper, penedesenc i amb menys població, com Torrelavit està consolidant el Cicles de Música de Tardor, amb un format i dates molt similars.
  • El Patronat de Cultura, que portava pràcticament una periodicitat mensual de reunions, no es convoca des del maig. Encara més s’aproven decisions com els  nous noms de carrers sense consultar.

Com a contrapunt a aquesta opinió es va comentar que a la setmana següent s’inaugurava una exposició del Pla Educatiu d’Entorn a la Sala del Centre Cultural. En aquest sentit jo veig l’intenció clara: anem a posar-la a la Sala per tal de tenir-la ocupada mínimament; quan el que caldria és apropar-la el màxim, exposant-la als instituts i col.legis de Gelida, on alumnes i pares poguessin veure-la dia rera dia i comentar-la amb els professors. A més l’horari triat per als dissabtes, de 19 a 20 hores només, no facilita visitar-la. D’altra banda també és un senyal més de no creure en el carrer Major com un eix comercial, doncs només una hora obert aquest espai no serveix de gaire incentiu per afegir a l’oferta del centre de la vila.

Actualització del 2 de Desembre: Avui diumenge, a les 19:30 hores, he anat a veure l’exposició i estava tancat el Centre Cultural. Sembla que ens quedarem sense veura-la doncs només queda el proper dilluns amb l’horari de 17 a 19 hores… “Va a ser que no”.

Ara per ara només les iniciatives particulars són les que permeten que Gelida figuri en alguna agenda cultural. L’irreductible ‘Maqueta del Funicular’ i l’exposició sobre ‘Vida rural i les Masies a Gelida’ per l’Associació d’Amics del Castell de Gelida. I cal dir que la primera només oberta sota petició i la segona dues hores a la setmana, els festius de 12 a 14 hores.

No ens enganyem, la cultura en general i menys encara el pressupost raonable que pot tenir des de l’administració no mourà carretades de gent ni cap a Gelida ni de dins del poble mateix. Però és un dels indicatius que la població lluita en cercar una mínima rellevància per tal d’evitar perdre la seva identitat i no convertir-se en un poble dormitori més. Si a més de tenir-ho tot en contra afavorim aquesta tendència ja ens podem donar per assimilats.

Si voleu podeu sentir la tertúlia dins el programa ‘El Ritme de la Vila’.

Technorati Tags: , , , ,


Tornar a: Desert Cultural