Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Gelida a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
agost 13, 2008

Gelida a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Gelida,Penedès

Avui al programa El Meu Poble de Ràdio Gelida hi haurà un programa especial amb motiu de la Festa Major de Gelida, que s’inicia demà. Així doncs parlarem, dins de la Penedesfera, dels blocs de Gelida. Aquesta població va ser seu de les primeres Jornades de la Penedesfera, fa justament 2 mesos, i no va ser casual doncs l’expressió lliure que els blocs aporten ha calat força en els gelidencs.

Penedesfera

Parlar dels blocs d’una població dins de la Penedesfera no és una classificació temàtica però sí transversal. Així al final d’aquest apunt hi figuraran tots els blocs i blocaires gelidencs segons les categories. Des de fa temps a la barra lateral del meu bloc tinc una llista completa. De tots ells comentarem al programa les seves particularitats. En aquest moment són 40, una bona colla. La tercera en nombre a la Penedesfera per darrera de Vilafranca del Penedès (47) i Igualada (45) i per davant de Vilanova i la Geltrú (39) i El Vendrell (24). Aquesta és una classificació bastant desvirtuada doncs constantment s’obren, blocs i encara falta molt per a que tots siguin al llistat de la Penedesfera, però ens dona una dada important per adonar-nos del fenomen blocaire gelidenc a la Penedesfera. La vila propera de Sant Sadurní d’Anoia amb el doble d’habitants, propers als 12.000, només en té 15. Potser el fet de ser una vila ni petita ni mitjana ha afavorit l’elecció d’aquest mitjà de comunicació ciutadà per expressar-se. En aquest aspecte cal destacar la rapidesa amb la qual ha crescut el grup Gelida a Facebook i les possibilitats d’assabentar-se ràpidament de notícies sobre avaries al Funicular o posar en comú propostes per millorar la Festa Major.

Carrer Major de Gelida

La categoria més nombrosa és la de blocs molt personals, seguida d’actualitat, i la gran majoria són en català. Només 1 s’escriu des de fora de Gelida. Darrerament hi ha hagut dos aconteixements que han estat força comuns a les converses dels blocaires gelidencs. Van ser les Jornades de la Penedesfera i l’acollida d’infants bielorrusos. Ara les vacances, com a tots els blocaires, fa baixar una mica el ritme de les entrades però de ben segur que pujaran amb l’inici de la Festa Major. Precisament per aquest esdeveniment la propera setmana no hi ha programa d’El Meu Poble i per tant la propera col.laboració sobre la Penedesfera també tornarà d’aquí a quinze dies. Bona Festa Major!

El Funi vist des de Gelida amb Montserrat al fons


    Anàlisi temàtica de la Penedesfera:



    Penedesfera gelidenca:
    Actualitat


    Blocs d’empreses


    Blocs d’entitats


    Blocs molt personals


    Castellers


    Cultura Popular


    Economia


    Educació


    Esports


    Gastronomia


    Història


    Literatura


    Música


    Pagesia, vins i caves


    Pintura, Fotografia, Vídeo i Cinema


    Política


    Tecnologia


    Turisme


Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Gelida a la Penedesfera