Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La Festa Major de Gelida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
agost 21, 2008

La Festa Major de Gelida

Categoria: Catalunya,Gelida,Penedès,Turisme

Aquest és el principal motiu que no hi hagi escrit tant aquests dies al bloc, i també serà el principal motiu d’una sèrie de 5 nous apunts, un cop ahir van finalitzar tots els actes. Dedicats a la Festa Major de Gelida, en parlaré dels esdeveniments més singulars d’aquesta vila penedesenca a només 30 Km de Barcelona. En aquesta primera entrada però començaré  aportant informació sobre la Festa i el poble.

Per començar un vídeo que mostra breument els principals atractius de Gelida.

La Festa Major de Gelida es celebra  en honor a Sant Roc, copatró de la vila, al voltant el tercer diumenge d’agost. S’inicia el dissabte amb el pregó. Aquest ve precedit al matí de la xaranga cridant a la població a participar del Vermut Popular. A la tarda hi ha la Cercavila amb les colles locals. Aquest any s’ha incorporat el Drac i els Diables de Gelida. Al següent vídeo he fet un resum del recorregut i de la tradicional actuació castellera dels Xicots de Vilafranca, colla que aplega alguns membres dels desapareguts Vailets de Gelida.

Els Diables i el Drac de Gelida són nous atractius de la Festa Major d’enguany, el quals seran els protagonistes d’un nou apunt. Com també ho seran els elements més singulars, entre d’altres interessants i curiosos, de la Festa Major de Gelida: la Funimetrada, el Ball de Gala i l’El.lecció de la Pubilla, així com darrerament el Festival Internacional Folklòric.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , ,


Tornar a: La Festa Major de Gelida