Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Els Diables de Gelida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
agost 23, 2008

Els Diables de Gelida

Categoria: Catalunya,Gelida,Penedès,Turisme

La colla de diables de Gelida va tenir la passada Festa Major el seu inici fulgurant dins el món dels correfocs, dracs i bestiari festiu català.

El Drac de Gelida ballant

Bé, ja hi havia hagut diables a Gelida bastants anys enrere, però l’experiència no havia estat gaire reixida. Ara amb el suport determinant de l’Ajuntament de Gelida, es va poder estrenar la passada Festa Major l’espectacular Drac de Gelida, realitzat per l’escultora Dolors Sans, una professional de reconegut prestigi en el sector.

Sota el foc 2

El dissabte de Festa Major es celebra el Correfoc. Tal com es veu en el següent vídeo el recorregut comença a la Plaça de l’Església per passar al Carrer Major, estret i en pendent, fins arribar a la Plaça de la Vila. Aquest espai és molt ample i permet una perfecte visió dels balls del Drac, els Diables i acompanyants sense patir per les espurnes. El vídeo inclou els tradicionals versots, els quals no deixen mai indiferent a ningú, especialment als regidors de l’Ajuntament.

Després del Correfoc, els Focs Artificials posen punt final a la jornada. Ja en clau local comentar que aquests focs es fan des de l’estació de bombers de Gelida però a menys de 500 metres del bosc, fet que incompleix la llei. La meva proposta per evitar les multes que rep l’Ajuntament per tal motiu és fer-los des de l’Església, seguint la tradició de l’encesa del campanar que es produeix a tants altres pobles de Catalunya.

El cap del Drac de Gelida

Technorati Tags: , , , , , ,


Tornar a: Els Diables de Gelida