Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La Funimetrada de Gelida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
agost 25, 2008

La Funimetrada de Gelida

Categoria: Catalunya,Gelida,Penedès,Turisme

Gelida pot i ha de presumir de tenir un bon equip, el que formen el Funicular de Gelida i Ràdio Gelida. Per una banda, un transport singular amb història, en funcionament des de 1924, el qual uneix la vila amb l’estació de tren. De l’altra Ràdio Gelida, l’emissora municipal que porta des del 1981 emeten ininterrompudament, té mes antiguitat que Catalunya Ràdio, la qual també exerceix a la població una funció de dinamització associativa. El resultat d’aquesta combinació és la Funimetrada, una de les proves esportives més curioses… i úniques al món.

A la Funimetrada correràs contra el “Funi”, sortint al mateix temps des de l’estació inferior, al costat de l’estació de RENFE, amb l’objectiu d’arribar abans que ell a l’estació superior. Però atenció, el recorregut pels corredors és d’uns 1.600 metres cara amunt i per la carretera plena de revolts. Mentrestant el funicular puja lentament en línia recte fent el seu servei habitual. A continuació teniu un vídeo del seu trajecte.

Són molt pocs els que arriben abans del funicular, però això depèn molt si ha fet la parada intermitja del baixador. El temps mínim en fer el seu recorregut són 8 minuts i el guanyador d’aquest any va fer 6 minuts i 27 segons. Tots els col.laboradors de Ràdio Gelida són els que s’ocupen de l’organització d’aquesta simpàtica cursa que ja porta vint-i-una edicions. Xavi Nicolau va tenir la idea i Carles Espinach ha estat qui ha portat la direcció de la prova des dels seus inicis. Tots els participants obtenen un diploma en acabar i els millors de cada categoria el seu corresponent premi a una carrera curta, intensa però no pas fàcil. A continuació teniu el vídeo que vaig gravar a la darrera arribada a meta, a l’estació superior del Passeig Rossell i Massana.

La Funimetrada és una cursa popular, singular i única al món. Per tant també és una atractiu turístic més de Gelida que cal potenciar al mateix nivell que el funicular. Es celebra anualment cada dilluns de Festa Major.

Technorati Tags: , , , , , ,


Tornar a: La Funimetrada de Gelida