Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Política a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
setembre 10, 2008

Política a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Catalunya,Gelida,Penedès

Demà és l’Onze de Setembre i el programa El Meu Poble de Ràdio Gelida li dedica un programa especial. Sembla adient doncs que a la secció de la Penedesfera parlem de política. Aquesta blocosfera no és una excepció a Catalunya i la temàtica política és la més comentada. Gairebé un 40% dels blocaires penedesfèrics en parlen principalment, sense comptar els que en dates assenyalades com la Diada o les eleccions i en fan un apunt personal. La raó és clara, el bloc és la millor eina d’expressió lliure i pròpia que es pot trobar a la xarxa i fora d’ella.

Penedesfera

El primer filtre que he anat aplicant per parlar de les diferents temàtiques al llistat de la Penedesfera ha estat que siguin blocaires actius. Excepte alguns projectes particulars és un bon mètode per tal de començar a parlar-ne, en tot cas al final de tots els apunts d’aquest anàlisi sempre he adjuntant la llista completa de tots els blocaires de la categoria.  En el cas d’avui aquesta característica encara és més evident. Les campanyes electorals fan néixer i multiplicar-se els blocs polítics i de polítics. És un trasllat mimètic de les estratègies i inèrcies a d’altres mitjans de comunicació. Ara bé quan passen les eleccions, i inclòs el dia de reflexió com a punt final, molts blocs queden morts, especialment els d’alguns polítics “professionals” o càrrecs electes. N’hi alguns però que tornen a renéixer a la propera campanya… Aquest rebuig al contacte directe dels polítics amb la ciutadania es materialitza als blocs en la gestió dels comentaris, tal com es va parlar a la taula política de les Jornades de la Penedesfera, quan no es responen o simplement no s’admeten.

Zapatero - Chacón

Fet aquest primer aclariment crec que cal distingir entre els blocaires polítics amb un càrrec electe –diputats a Madrid, al Parlament, alcalde, regidor– i/o al seu respectiu partit, dels que no tenen responsabilitats. A tots ells hi ha opinió, però al primer grup té molt més pes l’actualitat de la seva responsabilitat. Així en aquest context vull destacar, en l’ordre que dona la llista de la Penedesfera: the plate is hot, Albert Prat, El Bloc de l’Esquerra de Gelida, giriudebitlles, Pep Quelart, PERE SÀBAT, Plaça de la Vila, Vegueria Penedès, VISIONS PERSONALS, El blog de la Laia Gomis, L’Entesa per Bellvei, No fem el CIM, Agora vilanovina, El bloc d’en Carles Campuzano i Francesc Vendrell. Respecte a blocs d’opinió política sense “lligams” trio els següents: Bel·la Txao, DEBAT PENEDÈS, EL BARRINAIRE, El Meu Blog Personal, Guillem Carol, el mèlich, Per poder compartir… visions, Segur de Calafell, toni gallardo i favà, DANIEL FAUS i www.nachocorredor.info. No he fet aquestes recomanacions pensant en un equilibri ideològic, sinó si hi fan apunts interessants que aporten idees a la blocosfera i obren debats. Convido a qui no els conegui els visiti i faci la seva selecció particular. Per cert, jo també sóc considerat un blocaire polític.

Senyera estesa a la manifestació

Aquest 11 de Setembre, a banda de ser la temàtica política transversal de molts blocaires amb plantejaments que més o menys es repeteixen cada any, aquesta vegada s’ha afegit la iniciativa de penjar l’estelada amb motiu del seu centenari als ajuntaments. Els acords locals, o no, per permetre onejar aquesta bandera han estat ben reflectits pels blocaires penedesencs, especialment els darrers dies: [Ja som 100!], [Aprovada sense el suport del PSC una moció perquè l’estelada onegi a Girona], [100 anys d’estelada], [L’estelada al balcó de l’Ajuntament], [La catalana presideix], [Personatge de la setmana: Bandera estelada], [L’11 DE SETEMBRE : TEMPS DE VEREMA, TEMPS DE SENYERA], [Centenari amb estelada], [ENG: On the Flags of Catalonia, Independent or Not] i [Estelíada]. Per finalitzar amb un vídeo relacionat aquí teniu els Segadors cantat a la final de Cors Infantils de Catalunya celebrada el passat 15 de juny al Palau de la Música Catalana.

Actualització del 18-9-08: Algunes reaccions interessants a la penjada de l’estelada durant aquesta Diada: [La Diada nacional: Inici del curs polític], [Duem estrella i penó barrat], [Cal penja i despenja], [Pseudocoses] i [Curiositats de la Catalunya estelada].


    Anàlisi temàtica de la Penedesfera:



    Penedesfera política:
    Política (Anoia)


    Política (Alt Penedès)


    Política (Baix Penedès)


    Política (Garraf)


Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Política a la Penedesfera