Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Actualitat a la Penedesfera en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
setembre 24, 2008

Actualitat a la Penedesfera

Categoria: Actualitat,Catalunya,Gelida,Penedès

Avui finalitza el programa El Meu Poble de Ràdio Gelida, i també doncs la col.laboració que he fet durant 10 setmanes a la programació d’estiu de l’emissora sobre els blocs del Penedès. Un resum de la temporada serà el que s’emetrà avui, però no voldria acabar aquest anàlisi de la Penedesfera sense parlar una de les temàtiques amb més adeptes entre els blocaires penedesfèrics i que en bona part dóna sentit a l’eina de comunicació del bloc: l’actualitat.

Penedesfera

Gràcies a la xarxa els blocs permeten tenir una veu pròpia, amb opinió i amb una resposta ràpida als esdeveniments que succeeixin al nostre voltant. Sobre aquests eixos: informació, debat i coneixement es fonamenten els blocaires que s’etiqueten d’actualitat. Val a dir que de vegades és difícil separar un bloc de les categories personals i actualitat, doncs per definició pràcticament tots ho són. Però en el cas d’aquest apartat es diferencien per tractar especialment tot allò que els envolta i es desenvolupa en el temps present. El llistat de la Penedesfera bé farcit de blocaires d’actualitat com a temàtica única o una de les principals. Tots s’especialitzen d’alguna manera segons els seus interessos, anem a veure doncs com ho plantegen i quins són els més destacats.

Lo que ayer fué noticia / Yesterday's news

La primera “subcategoria” serien aquells que aporten bàsicament informació. Tenim exemples per a una entitat com l’Associació de Veïns del Port d’Aiguadolç – Sitges, un municipi com Copons i una comarca com Anoia Viva. La informació es barreja ràpidament amb l’opinió, especialment a nivell local`, sigui amb els comentaris als apunts o directament des de la publicació de l’entrada. Aquest fenomen acostuma a generar força polèmiques i participació als blocs. L’objectiu és denunciar situacions quotidianes i així Millorem Vilafranca del Penedès és un bon exemple. Un cas molt singular es produeix a Calafell o millor dit a la “Calafellesfera” on hi ha un bon grapat de blocaires que s’intercanvien molt sovint opinions del municipi, als comentaris i escrits als blocs propis i dels seus veïns blocaires. Això es fa des de blocs pluritemàtics personals com el mèlich i des d’Un piset amb vistes, però a més a més hi ha blocs que només tracten l’actualitat política i ciutadana de Las cosas de Calafell, a Calafell i Segur de Calafell. Opinió per a l’àmbit comarcal s’obre a DEBAT PENEDÈS. Fora de la territorialitat, a la Penedesfera, tenim bon exemples de blocs d’opinió de l’actualitat especialitzats, com la crítica social d’EL BARRINAIRE i Ke Guau !! sobre el món dels gossos. L’actualitat personal també és força interessant, com la dels Wirdheim in Vilanova i EoLiC – Si no dius el què penses, per què penses?.

Blogging Research Wordle

Però actualitat no volia dir periodisme? Un blocaire és un periodista? És un periodista ciutadà? Aquest debat continua ben viu però a poc a poc els professionals de l’informació cada vegada s’apropen més al món blocaire i a la Penedesfera això també es reflexa. Aquí teniu una bona mostra: Calaix de Sastre El setmanari del lleure, CARLES APARICIO | Blog personal i intransferible, catbloc, Crònica local, Diari de Masquefa, Guillem Carol, Holotúria, QUE T’ANAVA A DIR, Sergi Sabaté.cat, toni gallardo i favà i www.nachocorredor.info. Seguint l’esquema de totes les entrades d’anàlisi temàtica de la Penedesfera ara tocaria apuntar sobre com alguna situació ha estat tractada transversalment pels blocaires penedesfèric i un vídeo per veure’l aquí i sentir-ho al programa de ràdio. Però com aquesta temàtica és prou variada només us recomanaré visitar els blocs que he referenciat a l’escrit, sigui individualment o encara millor mitjançant les eines del Portal de la Penedesfera. També recordar que al final de totes les entrades d’aquest particular anàlisi hi figura una llista actualitzada de cadascuna de les temàtiques. Espero que us hagi agradat i que hagi estat útil.

    Anàlisi temàtica de la Penedesfera:



    Penedesfera d’actualitat:
    Actualitat (Anoia)


    Actualitat (Alt Penedès)


    Actualitat (Baix Penedès)


    Actualitat (Garraf)


Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Actualitat a la Penedesfera