Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Racons de Patrimoni a Gelida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
setembre 30, 2008

Racons de Patrimoni a Gelida

Categoria: Catalunya,Gelida,Penedès,Records de viatge

Dins del marc de les Jornades Europees del Patrimoni, l’Associació d’Amics del Castell de Gelida (AACG), tal com van fer els dos anys anteriors a la Casa Pallejà i la Casa Vallribera-Mir, van escollir el passat diumenge un nou espai gelidenc per redescobrir. En aquest cas Can Martí de Dalt, masia datada al s. XIV situada entre els nuclis de Gelida i Sant Sadurní d’Anoia, molt a prop de la urbanització de Martivell.

Masía Can Martí de Dalt

El motiu que l’associació escollís aquest indret complementa l’exposició de la vida rural i les masies a Gelida que van organitzar durant el 2007 i 2008 a les Escoles Velles, gràcies al magnífic treball que va realitzat el Ramon Rovira. Com a les edicions anteriors de Racons de Patrimoni, l’activitat s’acompanya d’una actuació de petit format relacionada amb la música i la literatura.

Espiell

“Un passeig per la Plaça del Diamant” és una lectura de fragments de la novel.la, amb acompanyament de la violoncel.lista Anna Carné i la veu de Gemma Sangerman. La narració en primera persona permet seguir la protagonista, els moments històrics i les vivències de la Colometa. La música dibuixa el pas del temps i acompanya les transicions del personatge. No havien pogut triar els Amics del Castell una millor manera de relacionar Gelida amb l’Any Rodoreda.

Trobo molt important les paraules del president de l’entitat, l’Alfred Mauri, al tríptic que ens van donar a l’entrada –per cert, podrien compartir aquesta informació pujant-la al web o al bloc propi– en el que també agraeix la generositat de la família Torelló, per oferir-nos un excel·lent cava i deixar-nos visitar casa seva:

"Parlar de patrimoni no és parlar de passat, és parlar de futur. El patrimoni és l’essència del coneixement que necessitem per no ser maldestres en la nostra labor col.lectiva de construcció de Gelida. Una labor que flueix com el temps però de la que no ens podem declarar aliens. Conservar aquesta riquesa i emprar-la amb seny és el deure que tenim amb nosaltres mateixos i amb les generacions futures.

El Penedès des de Can Martí de Dalt

Technorati Tags: , , , , , , , , , ,


Tornar a: Racons de Patrimoni a Gelida