Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar A la 1a Conferència Oberta de la Vegueria Penedès en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
octubre 02, 2008

A la 1a Conferència Oberta de la Vegueria Penedès

Categoria: Actualitat,Penedès,Turisme

Llorenç del PenedèsDissabte, a la Casa de Cultura de Llorenç del Penedès, se celebra la 1a Conferència Oberta de la Vegueria Penedès, i a la qual hi participaré. L’executiva de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, convocant de l’esdeveniment, creu que s’ha obert una nova etapa que demana redefinir-se i endegar un procés de maduració col·lectiva amb la participació de col·lectius, entitats i grups de les quatre comarques penedesenques, socis o adherits a la campanya pro Vegueria. La temàtica de la Conferència girarà al voltant d’aquests eixos centrals: La Vegueria Penedès, motor de la transformació social del Penedès; propostes d’actuació de cara al futur immediat i suggeriments orientats a dinamitzar la Plataforma.

Encara que coneixia la convocatòria pel recent bloc de la Plataforma, va ser el blocaire llorencenc Josep Guillén el que em va proposar participar-hi com a “representant i impulsor de la Penedesfera i com a persona implicada en el territori”, per parlar de com les noves tecnologies i internet ajudaran a unir encara més les relacions socials i culturals a la xarxa, i del sector turístic al Penedès. Vaig acceptar però recordant-li que no aniria en representació de la Penedesfera perquè primer, ningú m’ha triat com a representant, i segon, la Penedesfera es va definir com:

L’espai comunicatiu virtual que compren el col·lectiu en xarxa de blocs i blocaires que tenen vinculació al Penedès, entès aquest com el territori de les comarques de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf. Així doncs aquesta comunitat vol acollir a tothom, inclòs aquells blocaires que són partidaris o no de la formació de la Vegueria Penedès, i independentment de la llengua, lloc de naixement o de residència i temàtica del bloc.

Balcó amb domàs per la Vegueria PenedèsA banda de defensar sempre que calgui aquesta definició, no negaré pas el meu “proveguerisme” –el balcó de la foto és el meu– ni que l’existència per si mateixa de la Penedesfera pugui ajudar a la cohesió del territori i per tant reforçar l’objectiu de la vegueria pròpia, però el seu àmbit és molt més transversal. Precisament a una de les ponències suggereixo que la PVP miri d’influir no només per la via política, la vegueria administrativa, sinó potenciar la recuperació dels llaços ciutadans entre els penedesencs: la vegueria social.

Podeu consultar les dues ponències que he presentat a continuació:

Technorati Tags: , , , , , , , , , ,


Tornar a: A la 1a Conferència Oberta de la Vegueria Penedès