Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Fent xarxa en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
octubre 06, 2008

Fent xarxa

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Gelida,Penedès,Turisme

Dissabte passat vaig poder comprovar sobre el terreny quin és el meu entorn i els meus interessos. Al matí vaig assistir a la 1a Conferència Oberta de la Vegueria Penedès. Un pél massa carregada de continguts –van ser llegides una quarantena de ponències– i poc temps per al debat. A la tarda vaig participar de la meva primera tertúlia blocaire de l’Ateneuesfera a l’Ateneu Barcelonés, on a més de l’experiència pròpia vaig compartir les inquietuds sobre Gelida, el Penedès, la Penedesfera, turisme, web 2.0, etc. amb un conjunt reduït de blocaires del bo i millor que et pots trobar a Catalunya.

Llorens del P.A Llorenç vaig introduir l’oportunitat que significa per al Penedès apostar clarament pel turisme com a activitat econòmica prioritària, per tal de millorar el territori sense agredir-lo. Pels comentaris que vaig sentir al descans sembla una opció que genera debat i una aplicació no exempta d’entrebancs per a tots els agents del territori implicats. Una altra de les idees que vaig aportar va ser la necessitat de la reivindicació social de la Vegueria Penedès i que va ser una constant en el suggeriments plantejats als responsables de la Plataforma per una Vegueria Pròpia. Ara bé, jo anava més enllà i reclamava que fossin els mateixos adherits, des de l’entitat més important fins a l’adhesió individual, que treballin el dia a dia per la Vegueria Penedès i no esperar que la Plataforma ho faci. Una primera acció seria demanar a la Diputació de Tarragona que escrigui bé el nom del poble de Llorenç del Penedès, incorrecte tal com es veu al senyal que hi ha a la rotonda d’entrada a L’Arboç.

Ordinador portàtil

A Barcelona, al bressol del catalanisme del s.XIX, vaig participar d’una conversa molt més actual –tot el relacionat amb els blocs– que l’espai que ens acollia. El Guillem Carbonell, soci de l’Ateneu Barcelonès, convocava la 4ª tertúlia de l’Ateneusfera amb una quinzena de blocaires. Em va convidar el David Rodríguez, el qual va assistir a les Jornades de la Penedesfera, i em va presentar com exemple d’autor de bloc personal i de proximitat. Encara que la meva intenció era fer un bloc més temàtic, aquesta deu ser la percepció que es veu des de fora. Val a dir que de tota la llista dels blocaires convocats alguns ja els llegia i d’altres els he conegut ara, però tots ells us els recomano seguir-los doncs són sens dubte d’una gran qualitat.

Nota del 18-1-09: Després de participar ahir a la 5a Ateneuesfera he decidit actualitzar aquesta llista amb els nous blocaires que s’incorporin a cada nova trobada.

    Ateneuesfera:

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Fent xarxa