Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Les trobades presencials de la UOC en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
octubre 08, 2008

Les trobades presencials de la UOC

Categoria: Actualitat,Catalunya,Penedès,Web 2.0

Ahir es va celebrar la primera reunió de la primera comissió de seu del Centre de Suport de la UOC a l’Alt Penedès. Com a membre sorgit del passat procés electoral de la Universitat Oberta de Catalunya vaig participar d’aquest moment “històric” a Vilafranca del Penedès. Fins ara només hi havia un Punt de Suport i aquest any l’han pujat al grau de Centre de Suport amb la seva comissió corresponent. Hi vam parlar de molts temes però si un ens va ocupar bastant va ser la discussió sobre què hem de fer amb la Trobada Presencial de la UOC.

Trobada UOC_7

Els companys deien que la cosa va anar a menys des de l’arribada de la nova rectora Imma Tubella. La meva percepció personal és que no generen prou interès ni ara ni abans. És cert que els darrers tres anys no hi he anat i pels comentaris sembla que la darrera ha estat un gran fracàs d’assistència. Per a mi ja va ser un fracàs la primera que vaig participar, al 2004. Hi vas amb la imatge d’un col.lectiu de més de 20.000 estudiants i allà et trobes que hi hauria poc més del miler. Actualment encara sembla més dramàtic. Les meves suggerències per tal de millorar-la va en el sentit de generar més incentius a l’assistència que no pas canviar dràsticament el format. D’entrada cal haver-hi la possibilitat física de trobar-te amb els consultors de la teva aula. Llegir els dies abans que no podrà assistir i farà la tutoria un altre consultor ja frena una mica. La trobada presencial és la única oportunitat de trobar-te en persona amb tota l’aula i no s’ha de perdre aquesta oportunitat. Hauria de ser obligatòria l’assistència pel professorat. Una altra idea que vaig deixar anar és que la trobada vagi rotant d’universitat. A Bellaterra és el més senzill per la UOC però penso que generaria interès si també es fes algun any als campus universitaris de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i fins i tot València. L’àrea de Barcelona és la més cèntrica i la que deu acumular més estudiants però variar la seu en anys alternatius pot generar nous al.licients i facilitar l’assistència d’estudiants més llunyans.

UOC_22@1

Respecte a qüestions estrictament de la UOC a l’Alt Penedès es van parlar de quines iniciatives es podrien realitzar. La passada col.laboració de la UOC amb les Jornades de la Penedesfera a Gelida va ser molt positiva i vaig proposar que contactessin amb l’Institut d’Estudis Penedesencs, els quals de ben segur estarien interessats. Sobre la resta d’accions que podrien fer-se, com una xerrada sobre el procés de Bolonya, vaig proposar que siguin obertes doncs ara per ara la UOC exerceix d’universitat a l’Alt Penedès. També que intercanviéssim les accions amb el Centre de Suport de Vilanova i acollíssim als estudiants del Baix Penedès, per raons geogràfiques, socials i culturals i perquè a El Vendrell de moment només hi ha un punt de suport.

Technorati Tags: , , , , , , , , , ,


Tornar a: Les trobades presencials de la UOC