Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Premis Blocs Catalunya o Premis Blocs en Català? en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
octubre 13, 2008

Premis Blocs Catalunya o Premis Blocs en Català?

Categoria: Actualitat,Catalunya,Gelida

Premis Blocs CatalunyaDivendres, passat vaig assistir a l’acte de lliurement dels Premis Blocs Catalunya a l’Auditori – Palau de Congressos de Girona. Primer de tot vull felicitar als guanyadors i finalistes, però sobretot als organitzadors, l’Associació STIC.CAT, per crear un esdeveniment que ha potenciat la visibilitat dels blocaires i a més a més una cerimònia molt lluïda. Malgrat tot haig d’aprofitar justament l’oportunitat d’expressió que em dona aquest mitjà per aportar una reflexió sobre la representativitat d’aquests premis, com d’altres debats que ja s’han obert.

Val a dir què el programa de tota la jornada era molt interessant però l’horari no m’anava bé i me l’havia de perdre. Fins i tot vam arribar quan havia començat, tot just després de l’entrega de la primera de les cinc categories. De com havia estat em va fer cinc cèntims el Bernat, administrador del Bloc de l’Esbart Rocasagna de Gelida. Ell havia anat en representació de l’únic bloc penedesfèric finalista. Vam trobar a faltar una menció a tots els finalistes en la cerimònia. No és gens fàcil ser a Girona un divendres a la tarda i això hauria reconfortat més d’un. Tampoc va haver-hi menció a les diferents comunitats blocaires de Catalunya –sí al web– que com aquests premis tenen com a objectiu millorar la visibilitat del blocs. Aquests són detalls per millorar en una propera edició.

Núria Masdeu als Premis Blocs Catalunya

La meva reflexió principal va en el sentit que caldria una definició més clara de l’àmbit dels premis. Si són els premis dels blocs en català, la paraula Catalunya deixa fora la resta dels Països Catalans. Si són els premis de Catalunya, d’àmbit territorial, crec que limitar-ho als blocs escrits només en català és un error. Aquesta és una part de Catalunya i crec què el país ens interessa en la seva totalitat tant socialment com cultural, els eixos temàtics principals d’aquesta eina de comunicació. A diferència del que passa al carrer –o justament pel que passa al carrer– el català a la blogosfera té molt bona salut. No hem de patir gens per quedar absorbits pel castellà. Estic ben segur que a Catalunya s’escriuen blocs molt interessants a més a més d’en català i castellà. És més, l’objectiu de promocionar els blocs en català tindria més èxit, doncs guanyaria la repercussió. La prova és el fet que pocs mitjans de comunicació que no fossin en català han seguit els Premis.

Públic als Premis Blocs Catalunya

Em va agradar el discurs final del President del Parlament Ernest Benach sobre l’apropament cap a al ciutadà que representen les eines de comunicació de la web 2.0 però encara més quan al pica-pica posterior ens va comentar que havia valorat molt bé el Bloc de l’Esbart.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Premis Blocs Catalunya o Premis Blocs en Català?