Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Blog Action Day 2008 Poverty en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
octubre 15, 2008

Blog Action Day 2008 Poverty

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Espanya

El Blog Action Day és un esdeveniment sense ànim de lucre anual que té com a objectiu unir els blocaires, podcasters i videocasters del món, per a publicar sobre un sol tema el mateix dia. L’objectiu del Dia d’Acció Bloc és establir un diàleg mundial en el qual diverses opinions i idees de milers de persones s’enfoquin en un sol tema. Avui és el dia, el qual està dedicat aquest any a la pobresa. Vaig a relacionar els senyals que m’arriben en el dia d’avui, que també coincideix amb la Setmana contra la Pobresa i l’aniversari de l’afusellament del President de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys.

Pobresa econòmica:

No podia estar més d’actualitat en temps de crisi financera, hipotecària, immobiliària, mundial, etc. parlar de la pobresa que genera el sistema i que, un cop més, toca pagar a tots els errors d’una èlit. Us recomano llegir una explicació planera de la situació generada a l’article Blogs, crisis financiera y pobreza.

Pobresa cultural:

Els tòpics sobre els pobles simplifiquen molt, i moltes vegades injustament, però no deixen de ser un indicatiu que alguna cosa cal corregir. Aquest acudit que m’ha arribat per e-mail és molt significatiu de quina és la visió que tenim de cada societat.

L’ONU acaba de finalitzar l’enquesta més gran de la seva història.
La pregunta va ser: ‘Si us plau, digui honestament, què opina de l’escassetat d’aliments a la resta del món’. Els resultats no han pogut ser més decebedors. L’enquesta ha estat un total fracàs:

  • Els europeus no entenien què significava ‘escassetat’.
  • Els africans no sabien què eren ‘aliments’.
  • Els israelians no van entendre què volia dir ‘si us plau’.
  • Els americans preguntaven què significa ‘la resta del món’.
  • Xinesos i cubans demanaven què els expliquessin què significa ‘opina’.

Pobresa democràtica:

Companys amb Francisco Franco al 1933

Avui fa seixanta-vuit anys que van afusellar el president Lluís Companys. Després de trenta-dos anys de la mort del dictador Francisco Franco –a la foto els podeu veure tots dos al 1933– sembla mentida que encara es parli d’estratègies per anul.lar el consell de guerra sumaríssim que el va condemnar. És l’únic president d’una nació democràtica assassinat pel feixisme, fins i tot durant la Segona Guerra Mundial. També deu ser l’únic condemnat a mort al qual s’ha posat en honor seu el nom a un espai com l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Fins quan haurem d’esperar? És això plena democràcia?

Technorati Tags: , , , , , , , ,


Tornar a: Blog Action Day 2008 Poverty