Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar El Museu d’Orsay a Paris en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
octubre 17, 2008

El Museu d’Orsay a Paris

Categoria: Records de viatge

Musée d'OrsayÉs una més de les meravelles parisenques i encara que només té una vintena d’anys és una de les més visitades de França. Situat a una de les ribes del riu Sena, justament davant del museu del Louvre, és molt més temàtic que aquest i més a la mida per incloure’l al recorregut d’una escapada a la ciutat de la llum. El museu és una antiga estació de ferrocarril reconvertida que exposa obres d’art de la segona meitat del s.XIX i principis del s.XX. No només pintura, sinó també arts decoratives, com escultura i mobles, fotografia i arquitectura. L’espai és contemporani de les peces exposades i va ser tot un encert reutilitzar-ho per aquest ús.

Rellotge i sostre

L’estació va ser inaugurada el 1898 per l’Exposició Universal del 1900 i fins al 1939 va ser la “Gare d’Orsay”. Després de la Segona Guerra Mundial l’edifici va anar canviant els seus usos i degradant-se fins arribar als anys 70 on va estar a punt de ser enderrocat per construir un hotel modern. Sortosament es va declarar monument nacional al 1973. Després d’una restauració i remodelació modèlica el 1986 va ser inaugurat com a museu.

Humanité

Al seu interior pots trobar obres de Cézanne, Degas, Delacroix, Gaudí, Gauguin, Van Gogh, Manet, Matisse, Monet, Munch, Renoir, Rodin, Rousseau o Toulouse-Lautrec, entre d’altres. Del millor dels diferents moviments com el Realisme, l’Impresionisme, el Simbolisme, el Naturalisme o l’Art Nouveau.

Ficant el nas a l'Habitació

Només l’edifici mereixiria ser visitat. Conforme vas fent el recorregut també vas baixant de pis i passes per la part de darrera de l’antic rellotge de l’estació, el qual dona una imatge molt curiosa barrejat amb les ombres dels visitants. A dalt de tot del museu hi ha una terrassa, que té vistes al riu, el Louvre i tot el centre monumental. També si ens allarguem en la visita podem dinar al restaurant del museu que té una bona qualitat en relació al preu.

Rellotge i paret

Segurament la proximitat del Louvre fa decidir-se cap aquest gran museu la majoria de visites a aquest tipus d’atraccions turístiques de Paris. Al Louvre s’ha d’anar però es necessitarien setmanes per fer-se una idea mínimament de totes les col.leccions. Si tens poc temps, per exemple un viatge de cap de setmana, l’Orsay el pots veure sencer en un matí –són 4.000 obres exposades però no cansen si fas una mica de via– i la majoria són d’autors francesos o relacionats amb el país, de manera que fa l’escapada més autèntica.

Ressaca

Technorati Tags: , , , , , , , , , , ,


Tornar a: El Museu d’Orsay a Paris