Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Carlos Barral Explora Calafell en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
octubre 21, 2008

Carlos Barral Explora Calafell

Categoria: Penedès,Records de viatge,Turisme,Web 2.0

Fotos exposadesDurant tot el cap de setmana es va desenvolupar a Calafell el primer festival internacional de fotografia de membres de Flickr, l’Explora Calafell. Encara que només vam poder ser-hi a la cloenda del diumenge, pel que vaig veure i només per la idea l’haig de qualificar d’èxit. Sens dubte l’esdeveniment ha generat un turisme cultural de qualitat des de la xarxa amb el que implica d’autenticitat i d’un alt rendiment de la inversió en publicitat del municipi. De cop i volta el servei de Flickr multiplicarà les fotografies de Calafell, però no amb imatges qualsevol sinó per aficionats a la fotografia digital amb un excel.lent resultat artístic. Gràcies a l’invitació del festival a la tarda vam visitar el Museu Casa Barral al Passeig Marítim. Allà no em vaig poder estar de pensar que diferent hagués estat fer la trobada flickera en l’època prèvia al boom turístic que tant enyorava l’escriptor Carlos Barral.

Flickers

Del resultat em va quedar clar que cal que m’aficioni al retoc digital si vull participar en més concursos com aquest. M’agrada la fotografia però ha estat recentment per la practicitat de les càmeres actuals. No he fet servir gaire el photoshop i com la foto que em van seleccionar m’agrada més captar el moment que jugar amb la post-producció. Potser m’hagués anat bé guanyar un dels programes d’Adobe que la regidora obsequiava als premiats, en versió mac i –paraules textuals– “versió normal“. Emportar-te la impressió de la teva foto, una de les 160 que hi havia penjades a la sala d’exposicions, també era un petit incentiu.

Primer Premi

S’ha d’aplaudir l’esforç per millorar la imatge i la difusió del poble –o millor dir petita ciutat?– però res farà tornar a la millor època de Calafell, paisatgísticament parlant. Aquesta no ha estat la que he viscut jo, sinó la que va ser prèvia als anys 60, quan l’incipient turisme convivia amb la tradició marinera i agrícola.

Museu Casa Barral

La casa on va viure Carlos Barral s’ha conservat com a únic testimoni d’aquella època. Ara és propietat de l’Ajuntament i hi ha una exposició recordant l’obra de l’escriptor i editor en un espai de tradició marinera que gràcies a ell es va mantenir practicament intacte. Resulta més que curiós que va haver de ser un estiuejant barceloní el que preservés el patrimoni calafellenc.

Amics del Carlos Barral

Si Barral hagués tingut ara la possibilitat de retratar amb una càmera digital el millor de Calafell, sigui des del característic mirador de l’antiga “botiga” de pescadors o del considerat principal atractiu turístic per part de l’Ajuntament, què li hauria agradat?

Vistes des del Mirador

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Carlos Barral Explora Calafell