Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Primer aniversari en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
octubre 31, 2008

Primer aniversari

Categoria: Actualitat,Bloc,Catalunya,Espanya,Gelida,Penedès,Turisme,Web 2.0

Avui aquest bloc compleix el seu primer any de vida. És un bon motiu per agrair a tots els lectors el seguiment i comentaris. També és una bona ocasió per parlar per primer cop de les seves estadístiques. Val a comentar primer que el fet de tenir dues versions del bloc, en català i en castellà, m’ha condicionat el temps que li puc dedicar a la seva actualització. Els apunts els penso en català i la gran majoria els versiono al castellà, els de temàtica estrictament local no acostumo a traduir-los si crec que no tindrà interès per la comunitat hispana. Tampoc és una traducció literal doncs els objectius són diferents. La conseqüència és que al blog predominen els lectors procedent de cercadors, mentre al bloc són els enllaços directes i referencials els més utilitzats.

Aniversari blocaire

Aquest és l’apunt número 351, 216 en català i 135 en castellà, però la dada que més m’agrada són els 659 comentaris, 519 en català i 140 en castellà, que he rebut. Pel que fa al comptador de visites en aquest any hi ha hagut unes 25.000, prop de 13.000 en català i poc més de 12.000 en castellà. El número de visitants també determina les entrades més llegides.   

En català:

  1. La Penedesfera: Llistat de blocs i blocaires del Penedès
  2. Llistat de causes catalanes al Facebook
  3. +7695 facebookaires aconsegueixen el FACEBOOK EN CATALÀ!

En castellà:

  1. Activa tu mente
  2. Cómo empezó la crisis inmobiliaria
  3. La calidad del ADSL

Al respecte veig que l’estadística en català reflexa més el que ha significat el bloc per a mi. El llistat de blocs i blocaires del Penedès, a més de ser l’entrada amb més comentaris, supera el centenar, és sens dubte l’aportació cap a la societat en general més important que he fet des d’aquest bloc. Estic orgullós d’haver impulsat la Penedesfera, virtual i presencial, i també d’haver contribuït a tenir el Facebook en Català, creant primer la causa que va camí dels 30.000 adherits i ara mantenint un llistat de causes catalanes en aquesta xarxa social. Pel que fa a les entrades en castellà veig que el posicionament en google ha estat determinant, doncs encara que estic content d’haver compartit tots els post que he fet, tot i que alguns m’ha costat molt d’escriure, els més llegits no són els que més m’han agradat, però això en un bloc no depèn de l’autor sinó de la comunitat que gira entorn d’ell, que llegeix, comenta i participa tal com tu ho estàs fent ara mateix.

Tardor a Gelida

Finalment, en quant a l’aspecte tècnic del bloc, només comentar que haver triat WordPress ha estat tot un encert, perquè em dona la flexibilitat de configuració que volia. En aquest temps no he fet canvis importants des de l’inici, a banda d’alguns apartats a la barra lateral, i tampoc en aquest primer aniversari faré cap remodelació espectacular. Segueixo dient que per a un bloc és més important el contingut que el disseny però aquest també ha de tenir uns mínims. Ara bé, sóc del parer que s’ha de respectar l’opinió del lector i aquest va dir majoritàriament, participant en una passada enquesta al bloc, que no li agradava les finestres que generava l’aplicació SnapShots. Així doncs he aprofitat el primer aniversari per desactivar-les.

Technorati Tags: , , , , , , , , , ,


Tornar a: Primer aniversari