Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar El Mosquit Tigre i el Parc Central de Gelida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
novembre 08, 2008

El Mosquit Tigre i el Parc Central de Gelida

Categoria: Actualitat,Catalunya,Gelida,Penedès

Antimosquito TigreSembla que finalment ha arribat el fred i podem dir adéu al mosquit tigre fins a la primavera. Com és habitual la campanya de prevenció des de la administració ha consistit a responsabilitzar els ciutadans de la seva expansió, a l’estil de l’estalvi d’aigua, quan són les administracions els majors consumidors i malbaratadors. Ens faciliten un tríptic on diu el que els ciutadans han de fer i no han de fer, però els impulsors no s’apliquen la lliçó. A Gelida es dóna el cas a la zona del Parc Central. Una obra que s’hauria d’haver acabat fa un any, porta aturada des de fa mesos i l’estat de deixadesa va permetre de ben segur la introducció del mosquit tigre al Penedès.

Rètol gran amb data amagada

El Parc Central ha de ser un nou espai verd de 10.000 metres quadrats, des del camp de futbol fins a la Font Barbuda, on hi haurà una plaça pavimentada i uns jardins amb salts d’aigües fins a un estany. El pressupost és de 500.000 Euros. Tal com indica el cartell, i encara que està la data amagada, es pot veure que la finalització havia de ser agost 2007. Semblava que finalment estaria acabat pel maig de 2008 quan es va enfonsar la plaça i també van aparèixer més forats al terreny.

Forat central 3
Forat addicional
Escala al forat

L’Ajuntament s’hi inhibeix i diu que és culpa de les empreses que estan urbanitzant l’espai. Al carrer però es comenta que la causa ha estat una mala compactació del terreny. L’espai està just a sobre d’un torrent. Es veu que les màquines encarregades feien molt soroll i algú es va queixar a l’Ajuntament. A continuació es va canviar el sistema de compactació i el resultat és el que veiem. Bé, fa unes setmanes va aparèixer un lona a tota la tanca amb l’intenció de tapar el “desaguisat” però els veïns de l’Avinguda Europa poden veure cada dia des de casa seva la situació de tot plegat. Són els màxims perjudicats doncs a més de no poder accedir a la Font Barbuda, des de fa any i mig, veuen com l’espai es deteriora cada cop més. Especialment la bassa on el mosquit tigre va tenir una incubació perfecte.

Espai de jocs abandonat
Bassa de mosquitsMosquit Tigre

La deixadesa de l’espai s’ha encomanat als carrers propers. Malgrat tot l’empresa executora del projecte, CESPA, no ho deu fer tant malament doncs ha rebut la nova concessió de l’Ajuntament de Gelida pel servei de recollida d’escombraries. Mentre que esperem la solució, en paguem les conseqüències i a sobre ens diuen que és culpa nostra.

Picada

Technorati Tags: , , , , , , , , ,


Tornar a: El Mosquit Tigre i el Parc Central de Gelida