Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar La Giralda de l’Arboç en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
novembre 10, 2008

La Giralda de l’Arboç

Categoria: Actualitat,Catalunya,Penedès,Records de viatge

Detall de la Giralda de l'Arboç il.luminada al capvespreDesprés de 10 anys tancada la Giralda torna a ser oberta… la Giralda de l’Arboç del Penedès, que amb motiu del seu centenari ha tingut una excel.lent restauració. Dissabte al matí va ser inaugurada per les autoritats, encapçalades pel president de la Generalitat de Catalunya José Montilla, els quals va ser ben escridassats pel suport a l’instalació del Logis Penedès a la zona. A la tarda va ser el torn del poble amb una jornada de portes obertes. Després de fer una bona cua vam poder entrar-hi i admirar una rehabilitació, on l’actual propietari Manual Camino, no ha estalviat luxe de detalls.

Mirall per mirar la bòveda

Joan Roquer i Marí, ric propietari local i fundador del Teatre Romea, va construir la Giralda de l’Arboç com a residència en contraure matrimoni amb Candelaria Negrevernis i Lasala, hereva de una fortuna indiana. L’obra es va dur a terme seguint fidelment els elements decoratius originals així com els materials basant-se en les fotografies que van prendre durant el seu viatge de noces a Andalusia. Amb 52 metres d’alçada és la tercera torre de minaret més alta del món, després de la de Sevilla i la de Marràqueix. A l’interior, hi va reproduir el Pati dels Lleons de l’Alhambra de Granada, el Saló dels Ambaixadors dels Reials Alcàssers de Sevilla, així com el.lements característics de l’art califal de la mesquita de Còrdova entre moltes altres influències de l’arquitectura àrab. En un futur proper formarà part d’un centre de convencions que dinamitzarà turísticament la zona.

Mitologia vitivinícola

Com la majoria dels visitants vam fer anar d’allò més la càmera de fotos, gairebé impulsivament, però l’espai s’ho mereix. El següent vídeo està fet amb algunes d’aquestes fotografies.

Technorati Tags: , , , , , , ,


Tornar a: La Giralda de l’Arboç