Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Un falcó al Castell de Gelida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
novembre 12, 2008

Un falcó al Castell de Gelida

Categoria: Gelida,Penedès,Records de viatge

Falcó mirantUna edició més, i en van quatre, de les Jornades de Cuina Medieval al Castell de Gelida es van celebrar diumenge passat. Tot un èxit de participació i d’organització a càrrec de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida. L’activitat s’està consolidant al calendari d’esdeveniments a Gelida, el Penedès i les zones més pròximes. Amb més promoció pot arribar a l’agenda turística de Barcelona. L’espectacle que va acompanyar al tast, una exhibició de falcó de caça, no es veu gaire sovint.

El Falcó menja de la mà del falconer

L’any passat va haver-hi un espectacle de lluita amb cavallers medievals molt animat, pel qual es va vendre la totalitat dels 200 tiquets posats a la venda. Aquesta vegada l’espectacle era també sorprenent però es van vendre 50 tiquets menys. Potser la crisi –el tiquet costava 15 Euros– o també que aquest any només es podien comprar els tiquets al Centre d’Interpretació del Castell. Els anys anteriors a l’Ajuntament de Gelida i al Centre d’Iniciatives Culturals (CIC) sempre s’havia pogut comprar-ne. Per a activitats com aquesta, la qual som bàsicament voluntaris a més a més del personal del Centre d’Interpretació els que la portem a terme, cal recolzar-la sense miraments…

Sortida del falcó espectacular

El Falconer Juan Carlos Pamplona i la seva ajudant feien anar el seu falcó –tècnicament un aligot de harris– entre la gent com si res. Era un exemplar de només un any però molt obedient, això sí sempre havia de tenir el seu trosset de carn com a premi després de cada vol. Els mateixos boscos que envolten el Castell de Gelida podien haver tingut falcons “domesticats” per a la caça fa només un centenar d’anys. El que no coneixia és que encara es fan servir per a caçar, amb la llicència corresponent. Tenia coneixement d’altres experiències com la reserva del Falcó Negre que hi ha a Montserrat i el projecte de reintroducció del Falcó Pelegrí a la ciutat de Barcelona. Per a que us feu una idea de com va anar la jornada a Gelida veieu el següent vídeo.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , ,


Tornar a: Un falcó al Castell de Gelida