Què és això? Amb aquesta pàgina pots utilitzar els enllaços cap a la Web Social per guardar Com veure la TDT a Gelida en un lloc social de favorits, o bé utilitzar el formulari E-mail per enviar un enllaç per e-mail.

Web Social

E-mail

E-mail It
novembre 15, 2008

Com veure la TDT a Gelida

Categoria: Actualitat,Catalunya,Gelida

Anunci al carrerA Gelida ja tenim la TDT des de fa un parell de mesos. Els gelidencs ens vam assabentar primer per un instal.lador tal com es veu al cartell que va penjar pels carrers. Des de llavors a casa hem estudiat quines opcions tenim. Abans d’ahir vam assistir a la Jornada Divulgativa sobre la TDT que organitzava l’Ajuntament de Gelida i ahir vam passar pel local provisional de la televisió per cable de Gelida. Un cop recollida tota la informació en en aquest temps, la comparteixo aquí per si pot donar servei a algú més.

TDT

Primer de tot cal comentar que a la jornada divulgativa o xerrada informativa que va organitzar l’Ajuntament, va ser la primera vegada que vaig a un acte d’aquest tipus i el públic no podia fer preguntes a la taula. Vam constatar que la majoria d’assistents, interessats principalment a conèixer com s’introduirà la TDT al servei de televisió per cable, van sortir decepcionats doncs s’esperava tenir una resposta clara. El butlletí repartit al domicili no apareixia gran cosa. Per una banda des de l’Ajuntament es diu que els usuaris actuals tindran el mateix període d’adaptació de la TDT pel cable que la TDT per l’antena convencional, però per altra banda diuen que l’empresa del cable ha posat el proper 25 de gener com a data màxima que oferirà el senyal analògic.

La TV per Cable de Gelida ja té TDT

Aquesta mateixa setmana el govern de l’Ajuntament ha prorrogat 10 anys la concessió del servei de cable, amb 1.300 abonats, uns 3.000 usuaris, tot introduint la TDT i pujant les tarifes. D’aquest servei en gaudeix la meitat de la població de Gelida, la qual no n’està gaire contenta. Nosaltres no el tenim, i per veure Gelida Televisió, només pel cable, ho fem a cal sogres. Allà comprovem que moltes vegades el servei està avariat parcialment o total quan hi ha una baixada de tensió o fa vent. Va fer riure quan a la xerrada el Secretari General de Telecomunicacions de la Generalitat, seguint la cobertura a tot Catalunya, va comentar que a diferència d’altres serveis bàsics com aigua, electricitat o gas, sortosament la televisió no es talla mai enlloc. El rumor que venia des del públic gelidenc el va fer corregir…

El Cable de Gelida embolicat

Així doncs aquestes són les opcions per veure la TDT a Gelida. amb l’import que hem calculat que ens costarà, la dada més important per valorar-ho juntament amb l’oferta de canals:

Digital+
Canals: El paquet més bàsic, que el servei d’atenció al client anomenen “el negro” perquè impedeix la visió de moltes de les freqüències, té una cinquantena de canals. Inclou molt pocs de TDT i de fet generalistes no inclou ni els de TV3 (només TV3 internacional), ni Antena 3, ni Telecinco ni la Sexta. Té un servei de taquilla poc pràctic. Això sí inclou d’entrada Canal+ i Canal+ HD amb les millors sèries i pel.lícules de la plataforma.
Import: No hi ha quotes d’alta i amb any i mig ja et quedes la parabòlica que t’instal.len gratuïtament. El paquet mínim puja a poc més de 19 EUR. Les següents modalitats poden arribar fins als 60 EUR.
Comentari: Després d’arribar Imagenio ens vam esborrar del Digital+. Principalment perquè no tenia cadenes generalistes i TV3 Internacional només emet producció pròpia. Evidentment és la pitjor opció per veure la TDT, doncs practicament no hi és.

Imagenio
Canals: Un centenar de canals, inclosos pràcticament tots els de la TDT excepte els locals. Pots afegir-ne més subscripcions de canals temàtics i tens un videoclub amb pel.lícules, documentals i concerts a petició teva.
Import: Estem abonats al paquet Trio Familiar de 6 Mb pel qual per uns 80 Euros al més tenim telèfon + internet ADSL + televisió. Pel vídeoclub tens pel.lícules, documentals i concerts fins a 3 Euros per programa.
Comentari: És el paquet més car que ofereix Imagenio però amb tots els serveis combinats en el mateix producte estalvies calers. Aquí hem de tenir en compte que partim amb la necessitat de tenir connexió d’internet a casa.

Cable
Canals: Paquet bàsic amb 25 canals i amb tota la TDT de la zona. També opció d’un paquet temàtic amb 100 canals. És la única opció de veure Gelida Televisió.
Import: Quota d’alta al servei 390 Euros (190 Euros si t’abones al paquet temàtic) amb el regal d’un receptor TDT i quota anual de manteniment 45 Euros. Si agafes el paquet temàtic has d’afegir una quota mensual de 15 Euros.
Comentari: És la opció més cara de totes. Especialment per haver d’abonar una quota d’alta inexistent a les altres opcions. Aquesta quota encara és més inversemblant en el nostre cas. Tenim la instal.lació feta –és un pis de segona mà del centre– i l’anterior propietari ja ho tenia. A més tenim un televisor amb TDT integrat per tant, i per tots els casos com el nostre, aquesta quota s’hauria d’el.liminar per ser una oferta competitiva. Aquí teniu un powerpoint informatiu que en van fer arribar en demanar informació per e-mail.

Antena
Canals: Varia segons el repetidor però a la majoria de zones la gent diu que agafa fins a una quarantena de canals, entre televisió i ràdio.
Import: La recepció és gratuïta. Posar una antena individual nova per un instal.lador són uns 400 Euros. Si és per a una comunitat uns 1.000 Euros. Posar-te tu mateix una antena comprada a la ferreteria del poble va de 20 a 25 Euros.
Comentari: Sens dubte és la millor relació canals/preu. Al nostre edifici, com molt d’altres del nucli de Gelida, és va abandonar l’antena en instal.lar el cable ara fa 15 anys. Per tant la instal.lació s’ha de fer nova, ara bé la qualitat del senyal de la TDT és molt millor que el ja antic senyal analògic, doncs fins i tot una antena simple a la terrassa pot ser suficient. En un fenomen similar a les parabòliques, he observant com darrerament Gelida s’ha omplert d’antenes a moltes finestres i parets.

TDT als carrers de Gelida

Actualització del 16-11-08: Un bon post per orientar-te quin tipus d’antena necessites per rebre la TDT.

Actualització del 25-11-08: El Josep Maria ha fet un post que treu de qualsevol dubte de quina antena es pot adquirir a la ferreteria de Gelida per rebre la TDT.

Technorati Tags: , , , , , , , ,


Tornar a: Com veure la TDT a Gelida